Bebek Oluşumu Nasıl Başlar
Bebek, dokuz ay gibi bir sürede dünyaya gelir. Oysa hem bu dokuz aylık dönem hem de öncesinde henüz oluşum aşamasında çeşitli evrelerden geçer. Bebek oluşumu bizim tahmin ettiğimiz gibi ne zor, ne de çok kolay bir şekilde oluşmaktadır. Her şey yumurtanın ilk döllenmesiyle başlar. O andan itibaren yumurta olgunlaşarak her gün bir kademe daha ilerleyerek doğum anına kadar gelir. Biz bunu evre evre dışardan takip etme imkanına sahibiz. Anne karnındaki gelişimleri düzenli kontrol ve takip ile gözlemleyebiliriz.
Bebeğin oluşumu ilk olarak yumurtanın oluşmasıyla başlar. Çok sayıda yumurtaya sahip olan bir kadın zaman içinde belirli sayıda yumurta kalır. Aynı şekilde sperm hücreleri de erkek vücudunda üretilir. Biyolojik olarak bu yumurta ve spermin birleşerek oluşum için ilk adımın atılması gerekiyor. Yumurta ve spermin birleşmesi sonrasında uygun koşullar da sağlanmışsa artık ilk işlem gerçeklemiş olur. Ortalama 3 gün içerisinde olgunlaşarak ilk halini alır.
İkiz Gebelik Oluşumu
İkiz gebelik oluşumu farklı şekilde oluşabilir. Tek yumurta veya çift yumurta ikizleri olarak farklı şekilde oluşabilir. Döllenmiş bir yumurtanın ikiye bölünmesiyle oluşan ikiz gebeliğe tek yumurta, iki farklı yumurtanın farklı spermlerle birleşerek iki farklı hücrenin oluşması ile de çift yumurta ikizleri oluşur.
Yukarıda kısaca bahsettiğimiz sürecin tabi ki detayları vardır. Mesela öncelikle yumurtalıklarda yumurtaların olgunlaşması gerekir. Bu da adet döneminden sonra oluşmaya başlar. Bu da adet döneminden 10-15 gün içerisine denk gelen süredir. Dolayısıyla hamile kalmak için en uygun dönemin bu dönem olduğu belirtilmektedir. Ayrıca kadının yumurtalıklarında çok sayıda yumurta olsa da adetle birlikte atılırlar. Olgunlaşan yumurtalar eğer spermle buluşmadığı zaman adet döngüsü içerisinde kanla birlikte atılır. Sonrasında yeni yumurtalar olgunlaşmaya başlayarak bu döngü devam eder.

Artık biyolojik olarak tüm şartlar gerçekleşmiş, yumurta ve sperm birleşerek rahim duvarına yerleşir. Burada kendine uygun bir alan oluşturarak plasenta içinde gelişmeye başlar. Bu plasenta denilen alanda hücre kendine ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar. Sadece besin değil oksijen alımını da yine bu şekilde sağlar.
Bu gelişmelerden sonra artık bebek hızla diğer aşamalara geçerek gebeliğin ilk haftasını takiben 40 haftalık süreç başlar. Her hafta başka bir gelişme ve değişme sağlayarak ilerler.
Dilerseniz sonraki süreçteki ay ay bebek gelişim evrelerini bu konudan takip edebilirsiniz: https://www.anneolmak.com/forum/konu/anne-karninda-bebek-gelisimi-evreleri.499/