2 Yaşında Çocuk Konuşması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
27 aylık oğlum çok az kelime kullanıyor Sadece anne baba kaka gibi kelimeleri söyleyebiliyor Bunun yanı sıra evde iki dil konuşuluyor Bu da olumsuz etkiliyor bebeğimi konuşması için neler yapabilirim doktora gitmeli miyim

Tubaomer

Üye
27 aylık oğlum çok az kelime kullanıyor Sadece anne baba kaka gibi kelimeleri söyleyebiliyor Bunun yanı sıra evde iki dil konuşuluyor Bu da olumsuz etkiliyor bebeğimi konuşması için neler yapabilirim doktora gitmeli miyim
Benim oğlumla yaşıt evde 2 dil konuşulunca 2 dili de öğrenmek ister diye onunla sürekli aynı dili konuşun ve çocuğunuz konuşurken onu çok iyi dinleyin her sorduğuna merak ettiklerine cevap verin

Ben tek dil konuşsam bile evde Türkçe bilmeyen kişiler var O sebepten mutlaka Oğlum iki dili öğrenmeye çalışmış oluyor Ne yapacağımı şaşırdım yaşıtları neredeyse renkleri öğrenmek üzere

Melekanne

Yeni Üye
Bas başa kaldığınızda en çok kullandığınız dili konuşmakla başlayabilirsiniz.birinci dil oturduğunda zaten ikinci dil deki karşılıklarını bulur.bazende 33 ay civarına kadar konuşmayıp birden çok ďuzgun ve duygu durum ifadeli çocuklar görülmektedir.her çocuğun hızı ve gelişimi farklıdır.kiyaslama sizi mutsuzluğa itebilir.bol konuşmak şarkılar söylemek kitap okumak akranlarıyla beraber vakit geçirmesi bu süreci hızlandıracaktır.

Elifeymen

Aktif Üye
Benim oglum da 19 aylık anne baba Cis kaka acı böyle kelimeler kullanabiliyor ağzı dolu konuşmak istiyor bazen anlatamıyor sinirleniyor😄

Aslinaz

Aktif Üye
Ben de 2 yasimda hala tek kelime konusuyormusum gerci biraz alternatif tipba giriyor ama kanarya suyu icirilmis bana öyle çözülmüş dilim.

Elifeymen

Aktif Üye
Mesela geçen parka gittik oğlumla çocuk iki yaşında ama takir takir konusuyo yeğenim de öyleydi benim evet iki dil konuşmakta farkettirir tv çok izletmeyin

Elifeymen

Aktif Üye
Dİl bağı derler ama benim kizimdada vardı bazi harfleri cijaramiyordu doktor kesti sukur duzeldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...