Adet olacakmış gibi ağrı hamilelik belirtisi mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Karın ve kasık bölgesinde ağrı mı hissediyorsunuz? Adet olacakmış gibi mesela? Ama takvime baktınız, hayır zamanı değil mi? Bilmelisiniz ki adet olacakmış gibi yaşanılan her sancı hamilelik belirtisi olmayabilir. Ya da hamilesiniz; bu ağrılar üşütmeye bağlı da olabilir, dikkatli olmalısınız. Şimdi konumuza geri dönelim: Adet olacakmış gibi sancılar hamilelik belirtisi olabilir mi? Cevabımız hayır. Üşütmüş olabilirsiniz, adet döngüsünde bir gecikme yaşanmışsa bu vücudun bir tepkisidir, beraberinde hassasiyetler, gerginlikler de yaşanır. Yaşanan kasık ve karın ağrıları da can acıtıcı bile olabilir. Hamilelik; döngünün 1 haftadan fazla sürmesi sonrasında şüphelenecek bir durumdur. Diğer taraftan bazen adet sürecinin aksaması başka hastalıkların belirtisi olabilir. Yapacağınız en doğru şey; kadın doğum doktorunuzla yaşadıklarınızı paylaşmaktır!

Yine de merak edenler için detaylı şekilde açıklamaya çalıştığımız hamilelik belirtileri başlıklı yazımızı okuyarak detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz. Özellikle bu iki durumun ve ağrılarının karıştırılmaması doğru tespitte bulunulması hamilelik için son derece önemlidir.

A

Asiye

Ziyaretçi
Belirtilerden bir tanesi ama güçlü bir belirti değil bence

A

Açelyam

Ziyaretçi
Her ağrıyı gebeliğe bağlarsak kadınlar sürekli hamiledir diye düşünür. ayrıca hem insan kendini bilmez mi

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Benn klomenn ilacının kullandım adet geçikmesi yaptı normalde benim geçikme olmazdı hiç acba hamilemiyimm yoksa ilaçmı yaptı lütfen cevap verinn

2gülşah

Üye
ben lupuz hastasıyım genelde hergün agrılarım ve sançılarım olur ama geebeliklerim çok zor geçer M ilk günlerde hiç agrim olmaz belkide insandan insana deyişiyo

egemm

Aktif Üye
Adet olackmis gibi sancılar her zaman hamilelik belirtisi olmaz bence.Ama bazı kadınlarda doğuma kadar da bu tip ağrılar olabiliyo. Bazen hamileyken bu tip ağrılar üşütmeyle de alakalı oluyor.

gmztnncc

Aktif Üye
Adet olackmis gibi sancılar her zaman hamilelik belirtisi olmaz bence.Ama bazı kadınlarda doğuma kadar da bu tip ağrılar olabiliyo. Bazen hamileyken bu tip ağrılar üşütmeyle de alakalı oluyor.
Belki de rahimle alakali ya da kist falan da olabilir bende o yuzden cok oluyorduu ilac ictim gecirdi

egemm

Aktif Üye
Aynenn kistte sebep olabiliyo, doktora görünerek kesin sebebini öğrenmekte fayda var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...