Adet sancısı var ama adet olamıyorum?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Adet döngüsü bir kadında her ay gerçekleşmesi gerekli olan biyolojik bir döngüdür. Çünkü kadınlar her ay 1 tane yumurta hücresi üretilir ve hamilelik için rahim hazırlanır. Döllenme gerçekleşmezse adet kanaması olur. Adet kanaması öncesinde kadında gerginlikler, sinirlilik ve adet sancısı yaşanır. Adet döngüsü 28 günde bir normal olarak kabul edilir. Bu döngüler bazen 35 güne kadar da devam edebilir. Daha fazlası adet gecikmesidir. Birçok sebeple de adet sancısı var gibi hissedilir ama adet olunamaz. Bu durumun her ay rutin olması halinde bir jinekoloğa başvurulması en doğru karardır.’’Ağrım var ve adet olamıyorum’’ diyorsanız mutlaka dikkatli ve temkinli olmakta yarar vardır. Yaşadığınız düzensizlikleri kadın doğum doktorunuza bildirmeniz yapılması gerekendir. Sağlıklı günler!

D

Dilaray

Ziyaretçi
Adet sancısı olduğunu nerden anladınız? Her zamanki periyotta sıklıkta mı oluyor önceki belirtilerle karıştırmayın

M

Merve Kara

Ziyaretçi
Bu gibi durumlar için adet söktürücü tercih edilebilir mi?

busra

Aktif Üye
Kesinlikle tiens gündüz ped oneriyorum kanalları çok güzel temizliyor ve adet akışını hizlandiriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...