Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri: Sorularınızı Yanıtlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozenkcglu

Üye
Herkese Merhaba,

Aramıza katılan Özen Hanım Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olarak 7 yıldır görev yapmaktadır. Ankara'da görevini sürdüren Özen Hanım buradan kendisine yönelteceğiniz soruları bilgisi ve yetkisi dahilinde cevaplayacaktır. Genel konular hakkında tartışma, soru sorma ve bilgi edinmek için kendilerine bu başlık altından iletebilirsiniz.

Lütfen tedavi amaçlı ya da ilaç tavsiyesi niteliğinde sorular değil de aklınıza takılan, doktora gitmeden öğrenmek isteyeceğiniz ön bilgi amaçlı soruları yöneltiniz.

Sağlıklı Günler.

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Hayırlı olsun özen hanım. İlk soruyu ben sorayım malum 20lik diş problemim var şuan. Çok kötü kulaklarıma ve boğazıma vuruyor. İltahap yapmış. KBB ye gittim bir kaç ilaç yazdı. Ayrıca bir şey yapmama gerek var mı diş doktoruna gitmeye gerek var mı?

ayrıca bu 20 lik dişlerle mi alakalı mı bilmiyorum ama bir de çenemde kayma var. Alt ve üst dişlerim denk gelmiyor. Bu yirmilik dişle alakalı olabilir mi bu durumda ne yapmalı, endişe etmeli mi yoksa düzelir mi

ozenkcglu

Üye
Öncelikle çok teşekkürler ve geçmiş olsun. Mutlaka bir an önce diş hekimine gitmenizi öneririm. Dişiniz gömülümü çıkmışmı bilmiyorum ama yanlış pozisyondaysa ve çürükse eğer diğer dişlere zarar verebilir. Çıkmak için kendine yer bulamazsa dişlerde kayma yapabilir. Bir röntgen film çektirip durumuna baktırın derim. Enfeksiyon varsa ilaç kullansanız bile geçse de yeniden tekrarlayabilir. Dediğim gibi hekimin muayene etmesinde yarar var.

• Beğen
Reactions: SEA

Leman

Üye
diş eti çekilmesi neden olur, sanki böyle diş etlerim çekilmişte orası boşmuş gibi hissediyorum

ozenkcglu

Üye
Benim diş doktoru denince aklıma gelenler:
  1. iğne
  2. ağrı
bunlar olmadan nasıl dişimizi tedavi ettirebiliriz :D
Doktora görünmeden tedavi mümkün değil maalesef 🙈 Hatta erteledikçe kurtulabilecek dişinizi kaybedebilirsiniz. Sonra yaşlılıkta diş yaptırmak kullanmak işkence oluyor. İğne anlık bir şey öyle düşünün zaten uyuşunca ağrıda duymazsınız
diş eti çekilmesi neden olur, sanki böyle diş etlerim çekilmişte orası boşmuş gibi hissediyorum
Bunun illaki bir sebebi var diyemeyiz. Bakım önemli ama hamilelik döneminde de artan bir durum ve genetikte olabiliyor. Bir an önce diş hekimine görünün Leman hanım ilerlerse dişleri kaybetmeye kadar gider.

Bahar11

Yeni Üye
Merhabalar ozen hanim kanal tedavisi yapilan disin kökünde ip gibi biseyler oluyormu benm dolgum düştü tekrar da yapilcak gibi deil surekli dilim o disime gidiyo ip gibi bisey degiyo acaba o kanal tedavisiyle mi ilgili ki dedim

ozenkcglu

Üye
Merhabalar ozen hanim kanal tedavisi yapilan disin kökünde ip gibi biseyler oluyormu benm dolgum düştü tekrar da yapilcak gibi deil surekli dilim o disime gidiyo ip gibi bisey degiyo acaba o kanal tedavisiyle mi ilgili ki dedim
Merhabalar bahar hanım geçmiş olsun bahsettiğiniz şey dişin kanalına ilaç koyarken kullandığımız kauçuktan yapılan bir materyal maalesef kanal işleminden sonra geriye sadece çekim yaptırmak kalıyor ama yine de bir hekime görünün isterseniz

Bahar11

Yeni Üye
Tesekkur ederim bende disimde bisey var zannedip kurdanla baya bir oynadm ama baktm gelmiyor😊

Dilara

Uzman Üye
Benim 3 adet disim cekilidi hepside ayrı ayrı yerlerden ben o boş yerlere diş yaptırmak istiyorum böyle uzun yıllar kullanilacak bir diş istiyorum hangi disi önerirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...