Ana okuluna gönderme yaşı kaç olmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozge567

Aktif Üye
Eskiden anaokulu diye bir şey yoktu. Daha doğrusu ayrıcalık gibiydi. Şimdilerde ise herkes gönderiyor. Hatta öyle ki çocukların başarılı olması için zorunluluk gibi görünüyor. Şuan çocuğum küçük ama en uygun yaş ne olmalı ana okuluna göndermek içinç

Adileanne

Üye
Merhaba ben 4 yaşında dini kreşe gönderdim ki inanılmaz faydalı oldu 5 yaşında ise normal ana okuluna gönderdim

Obelyag

Üye
Bence ideal anasınıfı yaşı 4 diye düşünüyorum öncesinde çocuklarımızın bizlerin sıcaklığına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum

Obelyag

Üye
Anaokuluna gitme yaşı tabiki önemli ama bence anaokulunda bile iyi bir öğretmene rastgelmesi çok önemli

Aslinaz

Aktif Üye
Ben 5 yasina kadar anne ve babadan ornek almasi gereken tutum ve davranislari evinde ogrenip 6 yasinda baslamasi gerektigini dusunuyorum

Melekanne

Yeni Üye
Her çocuğun öğrenme yaşi ince ve kalın motor gelişimi farklıdır.4 yaşında akranlarıyla paylaşan kendini koruyabilen,oyun kurabilen,kurulan oyunları oynayabilen çocuklar yarim gün gitmelerinde fayda vardır.ilk okula hazırlık olması açısından evde faal etkinlik ve kardeşi olan çocuklar geç te gidebilir.Bu her ebeveynden ve her çocuktan çocuğa farklılık gösteren bir durumdur.

Sinsirella

Üye
Nasip olursa bnde 5 yaşında yavas yavas başlatmayı düşünüyorum. Insanlarla diyologu, ozguveni, kendini ifade etmesi acisindan erken başlamasınin faydasi olacaktir.

ozlemm

Aktif Üye
kızım 4,5 yaşında malum kış aylarında hastalık oluyor diye göndermedim ama önümüzdeki sene başlayacak.Hiç kıyamıyorum yanımdan ayırmaya nasıl olcak bilmiyorum..

deniz1987

Üye
çocuktan çocuğa değişiyor bu durum. bence 1 hafta denenmeli, çocuk çok mutsuzsa zorlanmamalı. tabi çalışan anne baba mecburiyetten bırakıyorsa o ayrı. ama evdeki anneler çocuğa faydalı diye ağlaya ağlaya gönderdiği zaman ben tam tersi çocuğa zararlı olduğunu düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...