Anne Sütünden Ne Zaman Kesmeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sewimnisa23

Yeni Üye
Kızım 7 aylık ve memeyi çok fazla emmiyor, sürekli vermeye çalışıyorum ama ağlıyor. emmediği için sütümün az geldiğini ve doymadığını hissediyorum. Doktorlar 2 yaşına kadar emzirin diyor ama ben 10 yada 11 aylıkken bırakmayı düşünüyorum tabi sebze yemekleri vs. Yemesi iyi olursa benim gibi yaşayan var mı ve sizler memeyi ne zaman bıraktırdınız?

Aslinaz

Aktif Üye
Benim kuzenimin oglu 1 yasinda hala emzirir sutunuz varsa 2 yasina kadar emzirin derim aile sofrasina oturdugunda bile anne sutu varsa takviye olucak onun icin

Ne kadar çok emerse o kadar iyi bagışıklık sisteminin güçlü olması için 2 yaşına kadar emzirin 6 aydan sonra ek gıdaya geçiliyo zaten memeden doymasada ek gıdadan doyar ama emzirmeyi bırakmayın bence ne kadar yese o kadar iyi

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Bence 2 ,3 yaşına kadar emmeli bebiş bence sizde kesmeyin memeden anne sütü çok faydalı ne kadarda gıda yerse yesin anne sütünün yerini tutmaz benim fikrim ben emzirecem oğlumu 3 yaşına kadar

Tubaomer

Üye
Ben 1,5 yasında kestim zaten sütüm hiç yoktu kesince bile ben hiç rahatsız olmadı m şişkinlik ağrı hiç bir şey olmadi sütüm yoktu diye

Ailem

Yeni Üye
Ben 2 yaşına kadar emzirmek istedim ama hamile kaldığım için oğlum kendiliğinden bıraktı şuan kızım 3 aylık oldu inşallah 2 yaşına kadar emzirmeye çalışacağım

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Acaba hamilelikle mi alakalı yoksa çocuğunuz zaten bırakacak mıydı?
O nedenle en az 2 yıl hamile kalmayı uygun bulmuyorlar sanırım. Hem sağlık açısından bünye toparlansın diye hemde bebekler sütten kesilmesin diye olabilir. @Ailem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...