B12 iğnesi ne zaman etkisini gösterir?

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Hayatımız içerisinde neredeyse hepimizin zaman zaman kendini zayıf ve halsiz hissettiği dönemler çok olmuştur. Hatta belki bu satırları okuyan sen; yoksa kendini halsiz mi hissediyorsun? B12 vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsin. Vücudumuzda kırmızı kan hücreleri oksijen taşıyıcıdır ve vücutta B12 vitamini olmadığında eksiklikler baş gösterir. Sonuçta da yorgunluk hissedilmeye başlanır. Bunun dışında cildinizde belli bölgelerde koyu lekeler olabilir, dilde acımsı birşey hissedersiniz, hatta sızlar bile; huzursuzluk ve unutkanlık hat safhadadır. Ciddi bir denge kaybı yaşamaya başlarsınız. Bu belirtileri hissediyorsanız yapmanız gereken B12 iğnesidir. Doktor muayenesi ve testleri sonrasında B12 iğnesi vurulmaya başlandıktan sonra, bu yaşadığınız belirtilerden kurtulma etkisi 15 gün kadar sürer. Bu süre sonunda size yapılan kan tahlillerinde değerleriniz kontrol edilir. Bu arada B12 değeriniz 750-1000 arası olmalıdır. Hafif yan etkiler yaşayabilirsiniz, kaşıntılar, kızarıklıklar gibi. Aşırı rahatsızlık hissediyorsanız doktora görünmeniz de fayda vardır. Vücudunuzun sizinle konuşmaya çalıştığı dönemlerde onu mutlaka dinleyin!

Ayrıca vücudumuzu her dönem zinde tutmaya çalışmalıyız. Özellikle beslenmemize dikkat ederek yeterince enerji, vitamin ve proteinleri almamız gerekmektedir. Her şeyden önemlisi güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamız gerekir ki bunun önemini her zaman vurgularız.

A

Ayşennur

Ziyaretçi
Bizde ne yapacağımızı şaşırdık hep bi takviye destek ürünleri filan. Daha bebek yaşta başlıyor vitamin takviyesi, bilmem demir takviyesi filan

Asafmira

Üye
Bence içeriği ile üretildiği yere bakılıp düzenli günlük kullanım kapsüller alinmaasi daah iyi özellikle soğuk sularda üretilmiş rafine oranı ile vücuttaki emilimine bakılmalı

Yıldız inan

Uzman Üye
Öyle bir iğneyi ilk defa duydum ben de bilmiyorum
Ben böyle bir iğneyi ilk defa duydum

Son düzenleme: