Baklava şerbeti nasıl dökülür? Sıcak mı Soğuk mu?

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Türk ve Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan baklava, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Antep fıstıklı bu tatlı hamurun ince yufkalar haline getirilmesiyle oluşur. İncecik yufkaların kat kat konup arasına Antep fıstığı ve ceviz konularak hazırlanır. Baklavanın yapımı kadar üzerine kullanılan şerbette çok önemlidir. Su ve şeker karışımı olarak basit gibi görünse de şerbet hazırlaması o kadar da kolay değildir. Yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi ve şerbet kaynadıktan sonra şerbetin yoğunluğunu ayarlamak çok önemlidir. Eğer şerbet hazırlarken su miktarı şekerden az ise şerbetiniz yoğun olur ve çok kaynatmanıza gerek yoktur. Şeker miktarı su miktarından az ise de şerbetin yoğunluğu az olacaktır yoğunlaşana kadar kaynatmakta fayda vardır. Hazırladığımız şerbetin içine birkaç dilim limon suyu da dökersek lezzetine lezzet katacaktır. Baklava yaparken de pişirdiğimiz baklava soğuyuncaya kadar bekleyip üstüne ılık şerbeti dökersek hamurlaşma gibi sorunlarla da karşı karşıya gelmeyiz.

Bu konuda sizin tecrübeleriniz nedir? Baklava şerbeti nasıl dökülmeli ki daha çıtır ve lezzetli tatlılar elde edebilelim.
 

Ecece

Aktif Üye
Şerbet sıcak olur ama kaynar şekilde değil tabi ki. Ama baklava soğuk olmalı yoksa ikisi de sıcak olsa çamur gibi olur
 

Leman

Üye
Yaş
42
Cinsiyet
  1. Kadın
Yıllardır şu sorunun cevabı açıklanmadı gitti hala farklı görüşler var 😁
 

1gülşah

Üye
Yaş
38
Cinsiyet
  1. Kadın
Şerbeti direkt tencereden dökmek yerine kepçe kullanarak yavaş yavaş dökebilirsiniz.
Şerbetin tatlıya eşit bir şekilde yayılmasına dikkat etmelisiniz. ...
Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kısmen kapatarak tatlının demlenmesini, şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsiniz.
 

asyam

Aktif Üye
Yaş
34
Cinsiyet
  1. Kadın
hic cesaret edemedim baklava yapmaya :) ama ilik dokulur diye biliyorum,baklavada serbette ilk sicakligini atip ilidiktan sonra dokulmeli
 
Üst