Soru Cevap
Özel Soru ve Cevaplar
Türk ve Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan baklava, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Antep fıstıklı bu tatlı hamurun ince yufkalar haline getirilmesiyle oluşur. İncecik yufkaların kat kat konup arasına Antep fıstığı ve ceviz konularak hazırlanır. Baklavanın yapımı kadar üzerine kullanılan şerbette çok önemlidir. Su ve şeker karışımı olarak basit gibi görünse de şerbet hazırlaması o kadar da kolay değildir. Yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi ve şerbet kaynadıktan sonra şerbetin yoğunluğunu ayarlamak çok önemlidir. Eğer şerbet hazırlarken su miktarı şekerden az ise şerbetiniz yoğun olur ve çok kaynatmanıza gerek yoktur. Şeker miktarı su miktarından az ise de şerbetin yoğunluğu az olacaktır yoğunlaşana kadar kaynatmakta fayda vardır. Hazırladığımız şerbetin içine birkaç dilim limon suyu da dökersek lezzetine lezzet katacaktır. Baklava yaparken de pişirdiğimiz baklava soğuyuncaya kadar bekleyip üstüne ılık şerbeti dökersek hamurlaşma gibi sorunlarla da karşı karşıya gelmeyiz.
Bu konuda sizin tecrübeleriniz nedir? Baklava şerbeti nasıl dökülmeli ki daha çıtır ve lezzetli tatlılar elde edebilelim.
Bu konuda sizin tecrübeleriniz nedir? Baklava şerbeti nasıl dökülmeli ki daha çıtır ve lezzetli tatlılar elde edebilelim.