Bebeğine Uyku Eğitimi Verebilen var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burcuk

Üye
Ben 4. Aya girince saatleri olabildiğince düzenledim sallayarak uyutyuğum ayağından indiremediğim bebeğimi beşiğine bırakmaya başladım hatta birkaç gün sallamadan beşiğine uyuttum sonra bir gün çok inat etti o gün içinde yine beşikte bir salladım iki salladım şimdi beşiğinde bırak uyumayı uyumuşken koyduğumda bile çıldırıyor 2 saatlik uykuları 30dk 45dk oldu çok cevaptır ne tavsiyesi olan var mı 4 gündür mahfetti beni

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Yok nerde biz ona uyuyoruz. O bizi eğitti geceleri ona göre uyuyoruz resmen. Birde uykusu çok hafif ki sormayın. Nasıl alıştıysa öyle gidiyor anlaşılan. Ben gece uyandırıp emziriyordum şimdi de emmeden uyumuyor.

Medine

Aktif Üye
Ben 4. Aya girince saatleri olabildiğince düzenledim sallayarak uyutyuğum ayağından indiremediğim bebeğimi beşiğine bırakmaya başladım hatta birkaç gün sallamadan beşiğine uyuttum sonra bir gün çok inat etti o gün içinde yine beşikte bir salladım iki salladım şimdi beşiğinde bırak uyumayı uyumuşken koyduğumda bile çıldırıyor 2 saatlik uykuları 30dk 45dk oldu çok cevaptır ne tavsiyesi olan var mı 4 gündür mahfetti beni
Bende ayagimdq salliyarak yatiruom halada
Ama duzenli olarak gunduzleri uyur

Ardenbera

Üye
Zamanında verdim ama Suan diş dönemi beni takmıyor bile belli saatlerde aynı pijamayı giydirip ısıgı kararttım 1 hafta 10 gune alıstı direk kendi o saatte uyumaya basladı

Dilara

Uzman Üye
Ben akşamları 10 da en geç 10 buçukta yatırıyorum sallayarak uyuyor aradan yarim saat geçmeden uyanıyor mama içiyor tekrar sallıyorum uyutuyorum geceleri rahat 3 4 defa uyanıyor 11 aylık olacak hala aynı

Durudamla

Aktif Üye
Uyku eğitimine inanmıyorum ben atak dönemleri oluyor her ay diş dönemi vs derken her düzen bozuluyor 3 saatte uykuya geçmesi lazım kızımı ne kadar zorlasam da bazen uyumuyor 🤦‍♀️

cemnurdanerg

Yeni Üye
Anne karnında amniyotik sıvı içinde duran bebekler gündüz annenin hareketli olmasına ve dolayısıyla bu sıvının hareketine bağlı olarak güzdüzleri uyku halinde ve geceleri anne uyku pozisyonuna geçtiğinde sıvı hareketinin durmasına bağlı olarak uyanmaktadır. Özetle yenidoğanın dünya ile adaptasyon sürecini tamamlayana dek geceleri uyanık, gündüzleri uyku halinde olması oldukça normaldir.

Bu adaptasyon süreci 6 hafta ile 6 ay arasında değişmektedir. iki ay daha sabretmeniz sizin ve bebeğiniz için en sağlıklı karar olacaktır bence

Bebek uyku eğitimi ,6 aydan önce önerilmiyor herkesin kişisel düşüncesi ben psikolojik danışmanim doğru bulmuyorum bebeğime de vermedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...