Bebeğiyle ayni yatağı paylaşan varmı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sinsirella

Üye
Iyigeceler Sevgili Anneler 🥰
Kızım 7 aylik. Doğduğundan beri yanımda yatıyor. Hicte şikayetçi değilim. Yatabildigi kadar yatsin yanimda istiyorum.
Fakat cevremde ayır artık diyen çok fazla.
Tabiki ben bebegimin mutluluğunu dusunuyorum, o yuzden kimseyi dinlemiyorum. Kızım benimle yatmaktan mutlu 🥰🙏👶

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Ben bir çok çocuk gelişim kitapları okudum , uzmanların çoğu 2 yasina kadar çocuğun annesiyle yatmasini öneriyor. Guvenli baglanma olusabilmesi icin annesinden o guveni alması gerekiyor bence cok dogru yapiyorsunuz.

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Kesinlikle anne ve benek arasındaki bağ daha anne karnında başlar, emzirirken güçlenir birlikte oldukça da artar. O güvenli limanlarıdır anneleri bebeklerin. Kalp atışına kadar bilirler.

Sinsirella

Üye
Ben bir çok çocuk gelişim kitapları okudum , uzmanların çoğu 2 yasina kadar çocuğun anneesiyle yatmasini öneriyor. Guvenmi baglanma olusabilmesi icin annesinden o guveni alması gerekiyor bence cok dogru yapiyorsunuz.

Cok tesekkur ederim içim rahatladi oldukca 🙏 dikkatli olundukca sorun olacağıni sanmiyorum bnde.
Anlayamadım ayır diyenleri 😕

Onlar size bağlamasın diye kendilerince fikir yurutuyorlar siz aldirmayin cocugun ilerideki gelisimi icin bebekle annenin birlikte uyumasi gerekli,Adem Güneşin Güvenli bağlanma ısimli kitabını okumanızı öneririm orada daha detaylı anlatılıyor

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Tabi bunu yaparken de dikkatli olmak gerekiyor. Diyenler belki güvenlik için söylüyor olabilir. Çok derin uykuya sahipseniz sakıncalı olabilir. Bir çok kötü haber duyuyoruz malesef bu konuda. Ayrı bir konu büyüyünce bu çocuğa engel olabilir. Siz olmayınca korku gibi sorunlar yaşayabilir. Bu açıdan bakmakta da fayda var.

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Bende oğlumla beraber yatıyorumm oğlum 8 aylık
Bensiz yatmıyor beşiğine bıraktığım zaman ağlıyor hemen kalkıyor birde memede yatmak istiyor sürekli

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Yok ayırmayı düşünmüyorum ben böyle çok mutluyum😊 ama eşim çok tedirgin oluyor sürekli beşiğine bırak diyor

Sinsirella

Üye
Evet kesinlikle hakli bir konu, doktoruma sorduğumda oda güvenlik acisindan tehlike arz edebileceğini söylemişti. Fakat uykum hic derin olmadigi icin güveniyorum kendime bu konuda. Diger dediginiz açıdan bakamiyorum ama bu konuya. Korku gibi sorunlari olabilir evet ama istediği zaman yanimda olabileceğinin farkindada olabilir, kararsizim açıkçası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...