Bebeklerde Aşının Önemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aslinaz

Aktif Üye
Hepimiz biliyoruz ki bebekler dogduklarinda bagisikliklarinin bir kismini anne sütünden alirlar ancak bu bagisiklik ya yeterli olmaz yada zamanla kaybolabilir. Bebeklerimizi hastaliklara karsi bagisikliklarini guclendirmek icin asilarini yaptirmamiz mecburidir

Ben maddi durumdan dolayı sadece devlet asilarinin hepsini yaptirabiliyorum özel aşıları yaptiramiyorum malesef....

Aranizda ozel aşıları yaptirmayan ve herhangi bir sorun yasamayan var mi ? Tecrubelerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim .

Son düzenleme:

Gulsen

Aktif Üye
Sadece özel asi olarak rota vurdurdum menenjite sıcak bakıyorum ama ikilemdeyim1

Ozge567

Aktif Üye
Rotayi yaptirmadiniz diye suana kadar bebeginizde bi sorun yasadiniz mi peki ?
Hayır olmadı ben bebekken takvimdeki aşılar yapıldı 5 yaşında kardeşiminde aynı şekilde hep takvimdekiler yapıldı paralı aşı yaptırmadık.Sadece menejit yaptırcam önceden vardı kaldırırmış sanırım.Eğer gerekli bi aşı ise devletin bunu yürürlüye sokması gerekmez mi? Eşim bu şekil düşünüyor.Menejitide dış ülkeden gelen insanlardan gelen hastalıklar için yaptırcam.Aynı zamanda göçmen kuşların bıraktığı virüs mikroplardanda yakalanabiliyomuş bebekler hava yoluyla bulaşıyomuş. Rota yeni çıktı için emin olamadım.Bazıları para tuzağı gibi geliyor bana siz ne düşünüyorsunuz bilemem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...