Bebeklerde Diş Çıkarma Huzursuzluğu Ne Kadar Sürer?

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Diş çıkarma konusunda bebeklerin ne kadar zorlandığını biliyoruz. Öyle ki bu onları ciddi derecede huzursuz etmektedir. Bu da anne ve babaların endişe etmelerine neden olur. Haksızda değillerdir çünkü bu huzursuzluktan onlarda gerçek anlamda etkilenir ve o süreci beraber yaşarlar. Bazı durumlarda da başka huzursuzlukları da dişe bağlanabilir. Oysa diş çıkarma prosedürü bellidir ama bebekten bebeğe de farklılık gösterecektir. Her ne kadar diş çıkarma sırası aslında belli olsa da huzursuzluklar farklılık gösterebilir.

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Bu süre çok kısa olmuyor. Aylarca sürebiliyor. Özellikle dişi zor patlatan bebekler daha çok huzursuz oluyor. Büyük oğlum 11 aylık çıkardı. Hiç sıkıntı çekmedi. Diğeri 8 aylık çıkardı. Ve bayağı ağrılı oldu kulağına falan vurdu ağrısı.

Sudee

Aktif Üye
Bebekten bebeğe göre değişiyor bence bazı bebeblerin dişi hemen patlıyor bazılarının dişi geç patlıyor

9 yaşında ki olan büyük oğlumda hiç görmedim diş çıkardığını bile bilmedik 14 aylık olan oğlum biraz nazlı sancılı geçiyor henüz 5 dişimiz ve geç çıkartıyoruz bunun için kehribar kolyesi aldım çok şükür sıkıntıları azaldı
9 yaşında ki olan büyük oğlumda hiç görmedim diş çıkardığını bile bilmedik 14 aylık olan oğlum biraz nazlı sancılı geçiyor henüz 5 dişimiz ve geç çıkartıyoruz bunun için kehribar kolyesi aldım çok şükür
Bebekten bebeğe göre değişiyor bence bazı bebeblerin dişi hemen patlıyor bazılarının dişi geç patlıyor
Aynen

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Bebeklerim hepsi farklı oluyor. Büyük oğlumda hiç diş sıkıntısı çekmedik. Küçük her diş patlattığında huysuzlandı, iştahı kesildi.

Aslı sağır

Uzman Üye