Bebeklerde Kaka Problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Defne

Yeni Üye
35 günlük bebeğim var arkadaşlar. normalde bebeğim günde 4 defa kaka yapıyordu. bir haftadır sadece sabahları yapıyor. acaba doymuyor mu, baya emiyor da, ben mamada veriyorum. Bu süreçte yeni doğan bebeklerde kaka düzeni nasıl olur? doktora gitmeli miyiz sizce?

Dilara

Uzman Üye
Normale yeni dönüyordur bol bol emzirmeye bakın şu ortalık durunca gene bir rutin kontrol amaclı götürün

Defne

Yeni Üye
Teşekkür ederim normalleşmeye başladı biraz ama önceki kadar değil henüz

Ecece

Aktif Üye
olur zamanla oturur düzene. 1 hafta hiç kaka yapmadığı bile oluyor hele ki anne sütü içenlerin.

Defne

Yeni Üye
Hmm biraz fazlalaştı bu aralar umarım dediğiniz gibi olur gaz sancısından yeni kurtulduk

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Bunlar sanki hep mamalardan oluyor. ah keşke muhtaç kalmasakta mama vermesek. Eskiden bilmiyorum hiç mama vermiyorlarmış. Hiç duymadım kaka problemi, gaz sorunu vs. Sağlıklı beslenme boşuna demiyorlar

cemnurdanerg

Yeni Üye
doktorumuz bize yenidoğanın haftada 2 kere kaka yapıyor olmasının yeterli olduğunu söylemişti. Sık kaka yapma yada hiç kaka yapmama gibi durumlar anne sütünün yarayıp yaramaması ve mama taksiveyesi ile alakalı. endişelenmenizi gerektirecek birşey yok.(tabi kaka rengi vs normal ise)

SEA

Aktif Üye
Moderatör
doktorumuz bize yenidoğanın haftada 2 kere kaka yapıyor olmasının yeterli olduğunu söylemişti. Sık kaka yapma yada hiç kaka yapmama gibi durumlar anne sütünün yarayıp yaramaması ve mama taksiveyesi ile alakalı. endişelenmenizi gerektirecek birşey yok.(tabi kaka rengi vs normal ise)

Hangi renklerde endişe etmek lazım peki yeşil kaka yapınca çeşitli nedenleri olabiliyor galiba

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
İlk günlerde kakasını çok koyu bir yeşil renkte yapması çok normaldir.Beslenme düzeni ve bağırsak florası geliştikçe bebeklerin kaka rengi se gittikçe açılmaya ve kokulu kaka, kokulu gaz yapmaya başlayacaktır.Ne kadar beslerseniz o kadar çok kaka yapabilmesi normaldir.Ama sağlıklı bir yenidoğanda genellikle gün içinde 2-3 defa kaka yapması gözlemlenir.Kakanın yanı sıra çişini de kontrol edin.Çok işeyen bebeklerde kaka sayısında azalma görülebilir, bu normaldir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...