Bebeklerde Terleme

• Konuyu başlatan SEA
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 36
  • Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Bebeklerde terleme neden olur benim oğlum çok terliyor özelikle emzirken acaba neden tecrübelli anneler yazarsa sevinirim 🤔

Ozge567

Aktif Üye
Benim kızımda bazen terliyo korkulucak bi durum değil hareketli bebeklerde vücut ısısını dengede tutmak için terliyolar. Aynı zamanda emzirirken vucut sıcaklımız bebegimize geçiyor aynı zamanda kıyafeti hemde emerken çaba sarf etmesi bunlar bebekleri terleten faktörler. Bide oğlunuz çok hareketliyse emerken oyuzden terliyodur.

Obelyag

Üye
Benim ortanca kızım çok terlerdi emerken nerdeyse sırılsıklam olurdu doktor ter bezlerinin çok çalıştığını kötü bir durum olmadığını ama bu durum ilerleyen zamanlarda bronşite etki edebilir demişti çok şükür öyle bişey olmadı

Bebeklerde terleme normaldir ancak normalden fazla terliyorsa bir çocuk uzmanına görünüp kan tahlili yaptırmalısınız bazen bebeklerde tiroid hormonlarında sıkıntı olabiliyor ve bu terlemeye sebep olabiliyor Geçmiş olsun

Melekanne

Yeni Üye
Bebeğin tsh.degerlerine bakılmalı,emzirirken az kıyafetli olmalı,oda sıcaklığı belirli seviyede olmalıdır.pamuklu kıyafetler giydirilmeli,sık banyo yaptırılmalıdır.

Aslinaz

Aktif Üye
Çünkü emzirme esnasinda gogusten süt zor gelir bebekte haliyle doymak için emerken baya bi efor sarfeder oyuzden cok normaldir.Benim kızım emerken kafasından çok terlerdi.

Sinsirella

Üye
Kizimdada var terleme, fakat sadece emerken değil, uyurkende başı terliyor. Halbuki sarip sarmalayip yatirmiyorum, gayet serin yatıyor.
Normal dedi doktor ama icime sinmiyor benimde

ozlemm

Aktif Üye
benimkilerde çok terliyor ama ben hiç sorun etmemiştim şimdi arkadaşlar troid falan diyince bir korktum..

Gulsen

Aktif Üye
Normal zamanda terlemesi demir eksikliği dr olabilir ama emerken efor kaybediyor minnaklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...