Bebeklerde uyku düzeni nasıl olmalı ?

Ozge567

Aktif Üye
Bebeğim doğduğu günden 6aya kadar beşiğinde uyuyodu sallamadan uykusu geldimi veya yatma vaktimiz geldimi ışığı kapatınca uyuyodu takı karnı doyamaya başlatana kadar eliyle kanepeye duruyodu ağlayarak bi nevi beni cağriyodu bende emzirdikten sonra yanında yattım ve emerek uyumaya başladı ve yanımada alıştı 1.5yasina gircek uykusu geldimi kendi gündüz gider tarafına uyur sallayarak hiç uyumaz oyonden tavsiyem sallayarak uyutmayin belli saatler ayarlayıp bebeğin anlica şekilde ışığı kapayın ama belli bi sıraya göre ve sese karşı da alıştırın ilk doğdunda tv odada normal uyuyo diye sesi kısmadim yada gelen misafirimi başka odaya almadim böylece ses olsa bile uyandiramiyorim uykudan hatta sinirlerimi ufaklık bagriyo bana :) sadece yanımdan ayırmam lazım oda sizden dolayı dursun diyorum ama önerileriniz varsa alabilirim?

Aslinaz

Aktif Üye
Ben kucagimda uyutup iyice derin uykuya gectikten sonra besigine koyuyorum size tavsiyem yaninizda uyutmayin yoksa odasini ayirmak cok zor olur sizin icin . Sizde besikte yanindayken besikle onu sallayarak derin uykuya gecmesini sağlayabilir olmuyorsa benim gibi ayakta sallayip yada kucakta uyutup derin uykuya gecince besigine koyabilirsiniz ilk bi kac gun zorlanirsiniz ama siz neyi ogretirseniz bebeginiz o duzeni ogrenir henuz odayi ayirma yasi tam gelmemisken dedigim duzeni yapmaniz isinizi daha da kolaylastirir gec kaldikca odasini ayirmakta da gucluk cekersiniz cunku

Bebeklerde uyku egitimi,bebeklere ve küçük çocuklara, sallanmadan, kucakta gezdirilmeden, emzirilmeden, vb destekler olmadan kendi kendilerine nasıl uyuyabileceklerini öğretmek ve bununla beraber gece boyunca daha kesintisiz uykular yapmalarını sağlamaktır. Yani, bir diğer deyişle, mevcuttaki sağlıklı olmayan uyku alışkanlıklarının, sağlıklı uyku alışkanlıkları ile değiştirilmesi demektir.

Peki sizler bebeklerinize nasıl uyku eğitimi verdiniz ? Tecrübelerimizi paylaşarak bu konuda diğer annelere yardımcı olabiliriz.

ozlemm

Aktif Üye
kızım ilk 1 yıl boyunca gecemi gündüz gündüzümü gece etmişti 1 yıldan sonra zorla artık alıştırmıştım ama oğlumda çok sorun yaşamadım.Belli bir eğitim uygulamadım genelde saatleri düzenledim

Medine

Aktif Üye
bebeklerin 24 saat içinde uykuda geçirdikleri süre 16-18 saat arasındadır

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Ben hiç sallamadım. Emzirdim gazını çıkardım bolca oynadım uykusu gelince beşiğine koydum kendi uyudu. Bunu en baştan yapınca oluyor. Ama parmak emiyordu onun da faydası oldu. Diş çıkınca parmak emmeyi bıraktı ve kendi kendine uyumamaya başladı. Şimdi kucağımda uyutuyorum.

Özge Topcu

Uzman Üye
Bebeğim doğduğu günden 6aya kadar beşiğinde uyuyodu sallamadan uykusu geldimi veya yatma vaktimiz geldimi ışığı kapatınca uyuyodu takı karnı doyamaya başlatana kadar eliyle kanepeye duruyodu ağlayarak bi nevi beni cağriyodu bende emzirdikten sonra yanında yattım ve emerek uyumaya başladı ve yanımada alıştı 1.5yasina gircek uykusu geldimi kendi gündüz gider tarafına uyur sallayarak hiç uyumaz oyonden tavsiyem sallayarak uyutmayin belli saatler ayarlayıp bebeğin anlica şekilde ışığı kapayın ama belli bi sıraya göre ve sese karşı da alıştırın ilk doğdunda tv odada normal uyuyo diye sesi kısmadim yada gelen misafirimi başka odaya almadim böylece ses olsa bile uyandiramiyorim uykudan hatta sinirlerimi ufaklık bagriyo bana :) sadece yanımdan ayırmam lazım oda sizden dolayı dursun diyorum ama önerileriniz varsa alabilirim?
Yani sen bilirsin bu senin tercihin ben sallamistim ama 2 yaşında artık sallamiyom uykusu gelince memeye gelir emer uyur anında koyarim beşiğe bende sesi engellemedim ama babası engelle coxugun aklı karisiyor bakalim hayiisi neyse o olacak