Bebekleri Ayakta Sallayarak Uyutmak Zararlımı

• Konuyu başlatan SEA
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 30
  • Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Hepimiz bebek ve çocuklarımızı hemencecik uyutmak isteriz. Uyuyup büyüsün diye. Çünkü uyuyarak hem sağlıklı gelişir hem de uykusu düzenli olur. Ben bazen oğlumu ayağımda sallayarak yatırıyorum, gerçekten kolayıma geliyor ve oğlum da alışmış öyle uyuyor. Bir yerde okuduğum kadarıyla bebeğin beynine zarar veriyormuş. Ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bu doğrumu, doğru olabilir mi? Sizde ayağınızda sallayarak uyutuyor musunuz. Benim aklım karıştı acaba bilmeden istemeden bebeğime zarar veriyor muyum?

hiraveymen

Aktif Üye
evet zararlı maalesef çocuk sarsılıyor ve zaten bu yöntemle fazla uyumazlar. Sallama esnasında beyin yorulur ve uyuşur bi yarim saat belki uyurlar en ufak seste uyanırlar.

Dilara

Uzman Üye
Ben zararlı mı bilmiyorum ama 2 tane çocuğum var. Biri 5 diğeri 9 aylık ikisini de sallayarak uyuttum hep bir zararı olmadı. Çok şükür

ZehraEla

Yeni Üye
Sevgili anneler fazla bi sidetle salama dığınız vakit çocuğun beynin de herhangi bi hasar oluşmaz . Onun dışın da bi sakıncası yok.

feridma

Yeni Üye
Çok hızllı sallamazsan bişicik olmaz büyük kızımı hiç sallamadım ama küçük zor uyuduğu için salladım. Bizde salıncaklarda uyumuşuz

Ozge567

Aktif Üye
Ben sallayarak uyutmadım sallayarak uyutmak beyni uyusturuyo diye biliyorum zararlı yani oyuzden sallayarak uyutmadım kızım kendi uyur uykusu geldi zaman

Serden06

Yeni Üye
Bebeği sallayarak uyutmanın zararli olduğunu bende okumuştum.nasıl alıştırırsanız onu ister bebek kendi kendine uyumaya alıştırın yanina yatabilirsiniz ninni söyleyebilirsiniz.

D

Durudamla

Ziyaretçi
Çok yavaş ve aynı rutine olduğu sürece bi zararı yok diye okumuştum ama sağa sola sallamak değilde kucakda iken yukarı aşağı yavas hareketlerle sallamak daha iyiymiş😊

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...