Bebeklerin Gün İçinde Uyku Süreleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Yaş
34
Cinsiyet
  1. Kadın
Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için beslenme kadar uyku düzeni de önem taşımaktadır. Huzurlu bir şekilde ve olması gerektiği kadar uyuyabilen bebekler sosyal açıdan da güzel bir bebeklik süreci geçirecektir. Uyku düzeyi, uyku kalitesi ve süresinin artması daha sağlıklı gelişim göstermesine yardımcı olur. Yetişkinlerde dahi uyku son derece önemliyken bebekler için de bir o kadar önemlidir.

Yenidoğan Bebeklerde Uyku Süreleri

Yenidoğan bebekler 24 saatin 18 saatini uyuyarak geçirirken bunun 8 saati gündüz uykusu olabilir. 6 ayını dolduran bebeklerin toplam uyku süresi 14 saate inebilir ve gündüz uykusu bu süreç içinde 4 saate kadar inebilir.
  • Anne sütü alan bebeklerin uykuları daha kısa sürecek ve yeniden beslenme ihtiyacı ortaya çıkacaktır.
  • Ancak mama ile beslenen ve karnı daha iyi doyan bebeklerin özellikle 6.aydan sonra gece uykuları kesintisiz hale geçebilir.
Bu anneler için son derece müthiş bir olaydır. Aile olarak geceleri kesintisiz uyku halinin yaşanması gün içindeki performansın da artmasını sağlayacaktır. Uykusuz anneler çoğu zaman gün içinde yeterince dengeli davranamaz ve hem kendine hem de bebeğine yeterince yetişemeyebilir. Dolayısı ile gece iyi uyuyan bebek aynı şekilde anne için de uyumalıdır.

Bebekler ve çocuklar çoğunlukla en rahat ettiği yerde uyurlar. Yetişkinlerin aksine konforlu yatak, yastık aramazlar. Tabi biz yine onların rahat uyumaları için uygun ortamı hazırlayacağız ancak onlar için fark edeceğini düşünmüyorum. Bir çok anne ve baba henüz bebek doğmadan beşiğini almış uyuması için rahat bir yer yapmıştır. Ancak sizde fark etmişsinizdir bebek beşik yerine koltukta, yerde veya anne ve babasının yatağında daha rahat ve fazla uyuyabilir. Bu gayet normal bir durumdur. Özellikle henüz anne sütü ile beslenen bebekler annesinin kokusu ne kadar yakın o kadar fazla uyuyacağı düşüncesindeyim.

uyuyan bebek


Gündüz Uykusunun Gelişime Katkısı

1 yaşından itibaren bebekler gün içinde 2-3 saatlik tek gündüz uykusuna geçebilir. Yoğun bir enerji harcayan çocuklar için gündüz uykusu önemlidir ve asla ihmal edilmemelidir. Uyku düzeni olan bebekler huzurlu ve sosyal anlamda da eğlencelidir. 6.aydan itibaren görülebilen diş çıkarma süreci uyku düzeni üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Çocuklar 4 yaşından itibaren gündüz uykusuna dalmazlar. Artık bebeklik dönemini aşmış ve çocukluğun getirdiği aktiviteleri yapmaktadır. Bu da onların özellikle gündüzleri daha az uyku daha fazla enerji ihtiyacını doğurmuştur.
 

Ecece

Aktif Üye
Hiç bebeğimin o kadar uzun sürelerde uyuduğunu hatırlamıyorum 😂
Ama büyüdükçe daha düzene girdiği doğru👍🏻
 

Dilara

Uzman Üye
Yaş
26
Cinsiyet
  1. Kadın
Bir bucuk yasinda oglum var hiç 12 saat uyudugunu bilmem uyuyan cocugun hastasıyım 😌
Hiç bebeğimin o kadar uzun sürelerde uyuduğunu hatırlamıyorum 😂
Ama büyüdükçe daha düzene girdiği doğru👍🏻
😅 maalesef bende bilmiyorum hala aynıyız hic değişiklik yok
 
Son düzenleme:

1gülşah

Üye
Yaş
38
Cinsiyet
  1. Kadın
benim oglum hep uyuyodu:)hiç uyanmıcak dedim yeni dogdunda yemek yiyo uyuyo sonra biraz araştırdım yeni doganlar 12.16 saat uyurlarmış şimdi maşallahı var
 

asyam

Aktif Üye
Yaş
34
Cinsiyet
  1. Kadın
benim kizim.ogle uykunu 1-2 saat uyuyor, zar zor yatiriyorum ama en sonunda uyuyor, uyumadigi zamanlar aksama dogru uykusu gelince cok mizmiz oluyor,
 

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Yaş
34
Cinsiyet
  1. Kadın
Mama uyku süresini uzatabilir belki diyerek az bir mama denemiştim bebeğime ama asla yemek istemedi. Uykusuz gecelere devam bizde😂
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst