Beton ile Abajur Lamba Yapımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deneyim

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Evinizde dekor olarak kullanabileceğiniz veya akşam yatağınızın kenarında kitap okurken kullanabileceğiniz betondan abajur yaptım.

İlk olarak evde kullanmadığım peynir kaplarının içlerini yağladım. Kenarlarından keserek içerisine ampulun yerleştirileceği kabloyu geçirdim ve bantladım. Ardından içerisinde tamir harcıyla doldurdum.

2 gün bekledikten sonra plastiği keserek betonu çıkarttım. Çıkartma işlemi bittikten sonra çevresinde pürüzlü yapıyı temizlemek ve düzleştirmek için zımpara kullandım.

Kalıbım düzleştiğinde renklendirmek istedim. Akrelik boya ile değişik şekiller yaparak boyama işlemini gerçekleştirdim.

Sonrasındaysa vernik sürerek parlak bir görüntü vermek istedim.

İşte karşınızda dekoratif bir lamba...

Detaylı olarak yapılış videosu da aşağıdaki gibidir.

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Çok güzelmiş evde zaten canımız sıkılıyor deneycem en azından can sıkıntısı gider birde dekortif lambam olur🤩🤩çok sevdim canımm

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Şimdi çok hamur işi yapaıyorum can sıkıntısından temizlik derken zaman geçiyor 😍

Hicret

Yeni Üye
Bu virus gidene kadar bakalim neler uretecegiz. Butun icatlar bu sekilde karantina donemlerinde olmus newtonun edisonun icatlari hep boyle zamanlarda tek kaldiklarinda olmus. Biz kadinlar bence hersehi yapabilirz emeginize saglik guzel olmus

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...