Bexsero Aşı (Menenjit Aşısı) Yaptıranlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Bexsero aşısı, toplumda menenjit aşısı olarak bilinir. Ancak menenjit kendi içinde A ve B tipi olarak ayrılan bir tipe sahiptir. Zaten aşılar hakkında genel bir tartışma varken anne ve babalar yaptırıp yaptırmamakta tereddüt ediyor. Bu durumda tam bilgi sahibi olmadığı bir konuda aşı karşılarına çıktığında ayrıca endişe etmeleri de gayet normaldir.

Kısaca bilgi vermek gerekirse menenjit, beyindeki veya omurilik çevresindeki zarların iltihaplanması olarak tanımlayabiliriz. Bu hastalığın oluşması için bir çok faktör yol açabilir. Son derece ciddi ve sorun yaratabilen bir rahatsızlıktır. Genel olarak bebek ve çocuklarda daha sık görüldüğü tespit edilse de her yaşta ortaya çıkabilir. Bu nedenle bu konudaki bilgi eksikliğini gidermek ve merak edilenlere yanıt bulmak için bexsero aşısı yaptıranlar yaptırmayı düşünenler, sorusu olanlar için bildiklerimizi burada paylaşabiliriz.

Bexsero aşısı fiyatı, yan etkileri, kullanım amacı veya daha bilinmeyen başka bilgiler için yorumları okuyabilirsiniz.

Not: Bu aşıyı ve tüm aşıları buradaki yorumlara göre değil, doktor kontrolüne göre tercih ediniz.

Ecece

Aktif Üye
Bu aşı tam olarak ne zaman yapıyor hangi dönemde yapmak gerekiyor. Biz büyükler neyse de çocuklarımız için araştıralım soralım doktora

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Aşı tartışması her dönem vardır. Yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı diye. Yiine de güvenilir olanları tercih etmekte fayda var. Özellikle sağlık bakanlığı onaylı ve kontrolünde olanlar tüm bebek ve çocuklara öneriliyor.

Aynur

Yeni Üye
Ben saglık ocagı her çagırmasında giderim çoçuklarımın aşısını vurdururum vurdurmam diyenleri anlamak mümkün degil

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Her ne kadar öyle olsa da bazı aşıların insanda etkisi farklı olabiliyor. Bir kaç olumsuz örnek buna sebep veriyor. Ona bakarsak şuanda Covid aşısı çıksın diye tüm dünya bekliyor. 🤔

Emine

Yeni Üye
Ben aşılar ve covid aşısi konusunda hiç olumlu düşünemiyorum maalesef dünya gundemine baktığımızda bunu düşünmemek elde degil

H

Helin

Ziyaretçi
Aşının önemini bir kez daha gördük pandemi de herkes yaptırdı ve faydasını gördü

Sultan

Uzman Üye
Ben yaptırmadım, herhangi bir sıkıntıda yaşamadım, zaten çok gerekli olsaydı sağlık bakanlığımız tarafından karşılanırdı diye düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...