Bisikletin Zayıflama Üzerindeki Etkileri

Bisiklet, uygun tempo ile kullanıldığında ciddi oranlarda kalori yakımı sağlayan bir spor türüdür. Kardiyo temelli sporlara oranla daha kolay yapılabilen bu türün zayıflama üzerindeki etkisi de en az diğer spor türleri kadar fazladır. Yapılan gözlemlerde bir ay boyunca günde en az 1 saat düzenli olarak bisiklete binen kişilerin 3 kilo zayıfladığı tespit edilmiştir. Bu size belki ilk aşamada az gelebilir ancak hem kolay hem de kısa süre içerisinde bunları yakalamak gerçekten kolay bir işlem değildir. Sadece kilo vermek için değil buna eğlence katarak yapmak ayrı bir heyecan yaratacaktır.

Bisiklete binmek son derece eğlenceli ve faydalı bir spordur. Bu işe ayıracak zaman ve mekân bulamayanlar kaliteli markaların evde kullanılabilir bisikletlerini satın alabilir ve spor tutkularına mekân sorunu yaşamadan devam edebilirler. Mümkünse akşamları veya gün içinde işlerinizi tamamladıktan sonra hem televizyon izleyebilir hem de aileniz ile bir arada vakit geçirirken bisiklet çevirebilirsiniz.

Bisikletin Ev İçinde Konumlanacağı En İdeal Alan Neresidir?

Evinize alacağınız bir bisiklet ile spor yapmaya istediğiniz veya müsait olduğunuz zaman devam edebilirsiniz. Bunun için evlerde en ideal bölge en kolay havalandırılacak bölge olarak düşünülebilir. Bu şekilde siz de hem sporun etkisini artırabilir hem de bisiklete binmenin keyfini sürebilirsiniz. Taze hava akışı sizin üzerinizde de olumlu bir etki sağlayacaktır. Sürekli göz önünde bulundurulan bir spor aleti sizi rahatsız edecek ve kendinize gereken vakti ayırmanız için hatırlatmada bulunacaktır.
  • Kilo vermek,
  • Kaslarınızı geliştirmek,
  • Sıkılaşmak ve
  • Vücut genel yapısının daha fit görünmesini istiyorsanız
Güne sağlıklı yaşam kurallarına dikkat ederek ve düzenli spor yaparak başlayabilirsiniz.

Kondisyon Bisikleti Zayıflamak İçin Kullanılır mı?

Açık havada bisiklet sürmenin keyfini bilenler bilir. Sadece kilo vermek için değil daha sağlıklı yaşamak, hareket etmek ve kasları çalıştırmak için iyi bir aktivitedir. İnsana ferahlık verir. Tabi bunu kilo vermek için yapanlarda mutlaka vardır. Peki bisiklet sürmek kilo verdirir mi? Ya da sadece lokal olarak düşünürsek göbek eritir mi?

1 saatlik düzenli kullanım ile en az 500 kalori yakmanızı sağlayan bisiklet kullanımında en önemli nokta doğru bir uygulamadır. Kondisyon bisikletini kullanmaya başlarken önce ısınma hareketi yapmalı ve ardından 15 dakikalık sürüş yapmalısınız. Ardından bu devri devam ettirebilir ve 3 set halinde tekrarını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde sürdürerek 1 ayın sonunda eliptik bisikletle 1 ayda kaç kilo verilir kendiniz gözlemleyerek sonraki aylarda daha düzenli bir program yapabilirsiniz. Kendinize faydalı ve sağlıklı eliptik bisiklet ile kilo verme programı oluşturarak bunu bir düzene koyarak çalışmalarınızı kolaylaştırabilirsiniz.

En yüksek kalori yakımı ve kasların zorlanmaması için bu uygulama önerilerine dikkat edilmesi gerekmektedir.

eliptik
Yakılan kalori miktarının artırılması için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise bisiklet çevirmeye başlamadan önce ağır bir yemek yenmemiş olmasıdır. Sabah erken saatlerde yapılacak etkili bir uygulamanın ardından alınacak ılık bir duş zinde bir şekilde sağlıklı bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Zaten sadece bisiklete binmek ya da konsiyon aleti amaçlı bisiklet kullanmak değil her türlü spor aktivitesi ayrı bir fayda sağlayacaktır. Eğer amacınız sadece spor yapmaksa tek başına yeterli bir aktivitedir. Ama asıl derdiniz ciddi oranlarda kilo vermekse doktor veya eğitmen tavsiyesinde yapmanız daha doğru olacaktır. Çünkü her ne kadar insanlar bu konulara dikkat etmese de; kilo almak ve vermek vücutta olası değişiklikler yaratacaktır.

Aynur

Yeni Üye
94 kiloydum 7 kilo verebildim ekmegi falan kestim ama daha fazla veremedim 🙄🙄

Ecece

Aktif Üye
Evde yapılabilecek en iyi sporlardan birisi. Koşu bandı ve bisiklet onun harici dışarıda hafif tempo koşuyu öneririm

ozenkcglu

Üye
O kadar hamlamışımki iki adım fazla yürüsem ölüyorum. Şu sürekli spor yapanlara öyle özeniyorumki

F

Filizz

Ziyaretçi
Zor ya çok yer kaplıyor spor aletleri. En iyisi kilo aldın mı spor salonu sonra yine devam 😂

F

Fundd

Ziyaretçi
Daha önce bu aleti kullanan var mı. mesela eliptik bisikletle 1 ayda kaç kilo verilir sizce