Burun Tıkanıklığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sedaca

Aktif Üye
Bebeklerde Burun Tıkanıklığı

Bebeklerde Burun tıkanıklığı doğdukları andan itibaren onlar açısından atlaması oldukça zor bir Durumdur.
"Bebeğim Daha 5 Günlük ve Burnu Çok tıkalı ne yapacağımı bilemiyorum??" diyen annelerimiz çokça mevcut.. Peki Bu durumda ne yapmalıyız? Öncelikle Burun tıkanıklığının kaynağını bulmalıyız. Bunun için mutlaka Çocuk Hastalıkları Uzmanı veya KBB uzmanına başvurulmalıdır.. Sorunun kaynağı kesinleştikten sonra neler yapabiliriz...

Serum Fizyolojik ;

Dr ların en çok tavsiye ettiği ve gerçekten olumlu sonuç aldığımız bir yöntem..

Nasıl Uygulanır;
Yeni Doğan Bebekler Süt Emerken Burunlarından Nefes Aldıklarından Tıkalı Bir Burun Hem Gaz Sancısına Hem Huzursuzluğa Neden Olur Eczaneden temin Edeceğiniz 100cc Serum Fizyolojik ve Bir Adet Enjektör Yeterli Olacaktır.. Serum un ucunda Bulunan Minik Plastik Parça Koparılır ve Enjektör ün Ucu Kauçuk Kısımdan İçeri İtilerek 1-2cc kadar Serum Çekilir... Bebek Önce Sağ Tarafına Yatırılır ve Sol Burun Deliğinden Serum Verilir. Daha sonra Diğer Bulun Deliğine de Aynı İşlem Uygulanır Bebek Bir Yastığın Üzerine veya Kolunuzun Üzerine Karnı Gelecek Şekilde Yatırılarak El Çatı Şekline Getirilerek Pıt Pıt 3-5dk Vurularak Rahatlatılır..

Bir Diğer Yöntem de Adaçayı Nane Ve Zencefil;

Hayır Merak etmeyin Bebeğinize İçirmiyceksiniz..
Adaçayı Zencefil Ve Nane Bir Güzel Kaynatıyoruz Dumanı Üstünde Karışımı Bebeğin Soluyabileceği Yere Koyun Soğudukça Kaynatarak Zamanla Burnunun Açılıp Rahat Nefes Aldığını Göreceksiniz...Anne İçerse Hem kendine Hemde Bebeğine etkili Olacaktır...

Adileanne

Üye
Benim korkulu rüyam resmen ve inanırmısınız ne deniz suyu ne başka bişey çare vermiyor onu 1 hafta çekiyorlar banyo yatırınca biraz akıyor rahata eriyor

Sedaca

Aktif Üye
Benim korkulu rüyam resmen ve inanırmısınız ne deniz suyu ne başka bişey çare vermiyor onu 1 hafta çekiyorlar banyo yatırınca biraz akıyor rahata eriyor
En son Karışımı muhakkak denemenizi tavsiye ederim
Ben serim fizyolojik yaparim hep ve benim bebegimi cok rahatlatir
Doğdukları andan itibaren emzirmeden önce muhakkak burunları açık olmalı böylelikle gaz oluşumu da önlenmiş oluyor çünkü Burnu tıkalı bebek ağzından nefes almaya çalışacağından gaz oluşacaktır..

Aslinaz

Aktif Üye
En son Karışımı muhakkak denemenizi tavsiye ederim

Doğdukları andan itibaren emzirmeden önce muhakkak burunları açık olmalı böylelikle gaz oluşumu da önlenmiş oluyor çünkü Burnu tıkalı bebek ağzından nefes almaya çalışacağından gaz oluşacaktır..

Aynen öyle burnu tikaliyken mamasini yerse gaz sancisi cekiyor yavrum..

Gulsen

Aktif Üye
Fizyolojik temizle ve odada soğanı ikiye bölüyorum üzerine karanfil batırıyorum artı nem makinam var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...