Çizgi Film İzlemek Zararlı mı

• Konuyu başlatan SEA
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 35
  • Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Benim oğlum 9 aylık ve ben arada çizgi filim açıyorum izliyor. Tabi genellikle durmadığı ya da benim işimin yoğun olduğu zamanlarda açıyorum. Tabi emin olamıyorum kendimizi kurtarmak için açtığımız çizgi filmlerin bir zararı olur mu çocuk gelişimine. Acaba kötü mü yapıyorum bilmiyorum ama başka türlü gerçekten sakinleştirmek zor olabiliyor.

Yani bazı çizgi filmler fayda sağlıyor diyorlar, bazıları beyinlerini etkiliyor bebeklerin ve çocukların diyorlar. Emin olamadım açıkçası çizgi film ne kadar faydalı ne kadar zararlı?

Elifeymen

Aktif Üye
TRT Çocuk tan başka çizgi film baktirmiyorum zaten çok ta bağımlı değil olmazsa olmaz demiyor. şükür reklam bakar biter sonra devam eder oyununa

Durudamla

Aktif Üye
Malesef eğitici çizgi film de olsa uzmanlar ebeveyn kontrolünde çok kısa süreli izletmeyi öneriyor. Televizyon özellikle çocuk beyni taze bilgiye aç olduğu için uyuşukluğa sebep veriyor hayal güçlerini elinden alıyor beyinde tembellik yapıyor. Bazen mecburen açıp iletiyoruz ama hiç gerek kalmasa keşke 😓

NazACO

Yeni Üye
Bence cocuklarimiz dursun diye anlamaya başladığından itibaren çizgi filim izlemeye başlıyoruz ama aslında çok zararlı cnku tembelliği ele alıyorlar . Hayal güçleriyle yaşamaya basliyorlar ve bazı çocuklarımız çizgi filim izlemeye kaptirdiklari için (küçük çocuklarimiz konuşmalarında gerilik bile yapabiliyor.

Aslında az ve kararında izlemesine izin vermek gerek diye düşünüyorum tabi çizgi filmin içerigi önemli yaşını doldurmamış bebeklerde pek sıkıntı olmuyo onlar daha çok renk ve hareketlere müziklerine odaklanıyolar ama yaşını doldurmuş ve daha büyük çocuklarda sıkıntı oluyo bagımlı oluyorlar resmen benim 7 yaşında oglum var çizgi film izlemediginde baya mutsuz bi çocuk oluyo buda beni üzüyo tabi içine kapanıyo

Tubaomer

Üye
Çizgi film izletmek çocuğun konuşmasına engel olabiliyor bazen geç konuşma içine kapanık çocuğum 2,5 yaşında ve halen daha çizgi film izletmem sadece ara sıra açıyorum

Ozge567

Aktif Üye
Trt çocuktan başka açma yada şuan yayınlanan eba tv ana okulu dersleri başladı süre li izler muhakkak izlerinde yakından izlememesine dikkat et

Eymen

Yeni Üye
Bence arada izlenmeli sonuçta oranda eğitici bilgiler alır benim de 9 buçuk aylık benimki reklamı çok seviyor

bLeckTea

Aktif Üye
benimkisi 4 aylikken bakiyodu tv ye uzaktan ama pusete oturuyordu bakiyordu bi zaman sonra uykusu geliyordu uyuyordu

Dilara

Uzman Üye
Bence hiç bir zararı yok biz de küçükken çok izlerdik hele ben televizyonun başından kalkmazdım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...