Çocuğa El Yıkama Alışkanlığı Kazandırma

• Konuyu başlatan Anne
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 23
  • Görüntüleme 764
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Malum, tüm dünya virüsle boğuşuyor. Öyle ki en önemli tedbir olarak ellerimizi sık sık sabunla yıkamak olarak gösteriliyor. Bizler uyguluyoruz tamam. Peki ya çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı nasıl kazandırabiliriz. Sadece bu tür virüs salgını olduğu zamanlar değil her dönemde çok önemli bir alışkanlık olmalı el yıkamak. Mikropların ve virüslerin bir çoğu elde barınır. Elle tuttuğumuz şeyler aracılığı ile de başkalarına geçer. Bu nedenle hem ellerimizi hem de elde kullandığımız telefon, anahtar, kumanda vs gibi şeyleri de hijyenik tutmamız gerekir.

Bir çok şeyi çocuk yaşlarda öğrenen çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı nasıl kazandırabiliriz?

• Beğen
Reactions: SEA

Dilara

Uzman Üye
Ben kızımla birlikte yıkıyorum hadi kızım ellerimizi yıkayalım diyorum şarkı söyleyerek yıkıyoruz

tuba060718

Yeni Üye
kizima benle birlikte yikamayi ogrettim ikizlerim henuz o kivamda degiller.ama sunu biliyorum ben kucukken sıksık hastalanir igne yerdim bir gun hastanede mikroplarin resmini koymuslar 23 24 sene once belki daha fazla annem dediki bunlar elinle agzindan girer ve icini yer... anam ben deli gibi el yikiyorum ellerim artik yarilmaya basladi dr a gittik tekrar dr dediki ellerini yikatmayin sabunlari kaldirin sebamet sampuan sabun kullanin allerji olmus.32 yasindayim hala elim azcik fazla deterjanla muhattap olsun yarilmaya basliyorlar. hersey dozunda guzel😀

Oglum 7 yaşında her elini yıkaması gerektiginde söylüyorum yıkayınca mutlu oldugumu görünce kendiliğinden yapıyo gelip anne kokla bak sabunladım diyo artık söylemiyorum o beni mutlu etmek için ben söylemeden yapıyo

Lovemam

Yeni Üye
Biz dalının sıvı sabunu nu aldık görsel medyada da çok söylendiği için çok dikkat eder duruma geldi virüsten bize yadigar kalıcak sanırım

Ozge567

Aktif Üye
Birlikte yıkayarak öğretilebilir kızım kucuk ama yinede onunla yıkıyorum kucama alıp kendiside istiyo şuan

bLeckTea

Aktif Üye
eglenceli hale getirerek oyunla baslayarak öğretebilriiz beraber el yikamak birde hapsu vardi tv de orda bir sarkisi var el yikarken sabun sabun köpürt köpürt durula durula köpürt köpürt tirnak arasini unutmaa diye oglum hem onu soyluyor gem ellerini yıkıyor cizgi filmlerde aslinda egitici

Burcuk

Üye
Örnek olmak önemli olan çocuklar taklit etmeyi çok severler özendirmek eğlenceli hale getirmek lazım yoksa ne kadar zorlayabilirsiniz ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...