Çocuğumu başka okula nasıl kayıt ettirebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Okul kayıtları bulunulan ikametgahı kapsayacak derecede düzenlenerek e-devlet sistemi üzerinden öğrenilebilmektedir. E-okul bildiğiniz üzere Milli Eğitim Bakanlığının internet ortamında olan hizmetidir. Okul bilgileri kayıt zamanından önce adresinize göre düzenlenerek işlenir. Bu dönem zarfında eğer taşınmışsanız ; Nüfus Müdürlüğüne gidip adres yenileme yaptığınız takdirde taşındığınız bölgedeki okula kayıt olmanız için düzenlenme yapılacaktır. Bunun dışında eğitimde olacağı okuldan başka bir okula geçme hali nakil adını taşır. Nakil yaptırma sebebinin bildirilmesi üzerine başka okula kayıt Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilir. Okul değiştirmeler gerekli haller dışında sık sık gündeme gelirse bu hem usulsüzlük hem de çocuk psikolojisi ile oynamak demektir.

Farklı nedenlerle okul değiştirmek isteyebilirsiniz. Ancak bir düzen içinde olan çocuğunuz zorunlu haller dışında bu tür değişimlere ayak uyduramayabilir. Özellikle yeni düzene alışması kendine ifade edebilmesi açısından önemlidir. Zorunlu hallerde kalmadıkça bunu yapmamanız çocuk gelişimi açısından oldukça önemlidir.

H

Hasan Bey

Ziyaretçi
Çocuklar bence öncelikle çevresinden beslenir. Her şeyden önce aile arkadaşlar okul öğretmenler filan. Okulu da değiştirerek farklı bir ortam ve arkadaş grubuna itmiş oluruz.

Ecece

Aktif Üye
Eğitim özgürlüğü var bence herkes istediği okula gönderebilmeli çocuğunu. Hastanelerde hekim seçme özgürlüğü varsa okullarda da öğretmen seçme dahi olmalı.

H

Hülya Tuna

Ziyaretçi
Bir sorum olacaktı geçen sene gittiğimiz okul kapanmış. Bizim mahalledeydi ama şimdi en yakın okul diğer mahallede bende ise başka bir okula kayıt yaptırmak istiyorum. Bu mümkün mü ya da nasıl mümkün

asyam

Aktif Üye
Bir sorum olacaktı geçen sene gittiğimiz okul kapanmış. Bizim mahalledeydi ama şimdi en yakın okul diğer mahallede bende ise başka bir okula kayıt yaptırmak istiyorum. Bu mümkün mü ya da nasıl mümkün
ikametgaha gore okula kayit ettirebiliyosun diye biliyorum, evine en yakin neresiyse oraya kayit oluyor yanlis hatirlamiyorsam, benim kizim daha kucuk okul cagi geldiginde ogrencez bakalim :)

asyam

Aktif Üye
hangi okulu istiyorsak gidemiyoruz diye biliyorum ben, ikametgaha en yakin okula yonlendiriyorlar, bide puan sistemi var tabi ortaokuldan sonra liseye gecislerde puanina gorede bazi okullar aliyorlar, puanin iyiyse daha kolay gidebiliyosun istedigin okula, bizim zamanimizda sistem oyleydi simdi degismis olabilir

gmztnncc

Aktif Üye
Her sehrin farkli tabii bizde de kafamiza gore gidemiyoruz MEB'e baglii o nereye derse artik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...