Çocukların Bacak Ağrıları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

1gülşah

Üye
10.11 yaşlarında oğlumun bacak ağrıları var. Bazen geceleri anne ovalar mısın diyor bana. Böyle bir sorun yaşayan var mı ya da neye dikkat etmek gerekir?

1gülşah

Üye
büyüme agrısıda olabilir diyolar randevu aldım göstericem inş kotü bişey çıkmaz
3-12 yaş aralığında bulunan çocuklarda sıklıkla görülen bacak ağrıları sadece “büyüme ağrısı” olabildiği gibi ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Kemik tümörleri, hematolojik hastalık tümörleri, eklem iltihabı ve romatizmal eklem hastalıklarının tanısında da önemli bir bulgu olan bacak ağrılarının basit bir masajla iyileştirilebilen büyüme ağrısından ayrıştırılması büyük önem taşıyor. Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi Bölümü’nden Op. Dr. Kemal Gökkuş, çocukluk çağı bacak ağrılarının değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
araştırıyorum bazı doktorların araştırması buyume daha çok

Çok koşturuyosa ondanda ağrıya bilir yada büyüme ve ergenlik dönemi olduğu içinde olabilir yinede her ihtimal3 karşı bi ortapedi bölümüne gösterin

Leman

Üye
Cocuklar bu yaslarda buyuklerini taklit edebilir. eger cevresinde birisi babası filan böyle davranirsa ondan gorup istiyor olabilir

1gülşah

Üye
doktora getirdim tek diz kapagında oldu için inceliyolar koşup yorulmasıda var tabi iki bacaktada olsa büyüme agrısı diye bilirdim diyo bakalım allah izniyle otu bişey çıkmasında

asyam

Aktif Üye
erkek cocuklari daha enerjik galiba koltuk ustlerinde atlayip duruyolar, bacagini incitmis olabilirde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...