Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
10.11 yaşlarında oğlumun bacak ağrıları var. Bazen geceleri anne ovalar mısın diyor bana. Böyle bir sorun yaşayan var mı ya da neye dikkat etmek gerekir?
3-12 yaş aralığında bulunan çocuklarda sıklıkla görülen bacak ağrıları sadece “büyüme ağrısı” olabildiği gibi ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Kemik tümörleri, hematolojik hastalık tümörleri, eklem iltihabı ve romatizmal eklem hastalıklarının tanısında da önemli bir bulgu olan bacak ağrılarının basit bir masajla iyileştirilebilen büyüme ağrısından ayrıştırılması büyük önem taşıyor. Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi Bölümü’nden Op. Dr. Kemal Gökkuş, çocukluk çağı bacak ağrılarının değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
doktora getirdim tek diz kapagında oldu için inceliyolar koşup yorulmasıda var tabi iki bacaktada olsa büyüme agrısı diye bilirdim diyo bakalım allah izniyle otu bişey çıkmasında