Dekolman Plasenta Sorunu

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
8 haftalık hamileyim. Dün doktora gittim. Dekolman varmış. Yani dekolman, rahim keseden ayrılması. Doktor dinlen yat dedi. Bu konuda başına benzer dekolan sorunu gelen var mı ne gibi tedbirler aldılar ne yapabilirim?

Dekolman, plasentanın bebek doğmadan önce rahim duvarından ayrılması demektir.

Aslinaz

Aktif Üye
Benim bir yakinimin basina gelmişti doguma kadar surekli yatmak zorunda kalmisti sadece tuvalate gitmek icin kalkmisti

Adileanne

Üye
Evet halamın kızı yaşadı sadece tuvalet birde haftada bir 5 10 dk ayakta hızlı bir duş baya zor oldu ama şükür sağlıkla aldı evladını kucağına 34 hatada doğum oldu zaten.

Obelyag

Üye
Merhaba hanımlar. Plasenta priveria yani eşin rahme tamamen yapışması. Bu durumu yaşayan varsa ve bilgi almak isteyen olursa konuşabiliriz. Son hamileliğim ve doğumum da fazlaca tecrübelendim.

ozlemm

Aktif Üye
arkadaşım bununla ilgili çok ama çok sıkıntı yaşadı Allah kolaylık versin

Ozge567

Aktif Üye
Benim erken riskim vardı bebegim rahme kendini sıkıstırmış doguma kadar yaşadıgım süreçte acıklıktan dolayı erken olmadın diye yataga yattım 37 haftalık olana kadar bu süreçte kan pıhtılaştırıcı hap fitil ve 4 tane cigeri gelişmesi için igne oldum vitaminlerimi kullandım ama bu konuyu yeni duydum nasıl bi süreçti

bLeckTea

Aktif Üye
benimde bir yakinimin basina geldi doktor surekli yatip dinlenmesini soyledi ağır kesinlikle kaldirmamali ve eğilip kalkarken cok yavas hareket etmesi gerektigini soledi