Dogum kontrol hapi kullananlar bakabilir mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dilara

Uzman Üye
Ben yaklaşık 1 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum (migrogyn marka). artık sağlık ocağında ücretsiz vermiyorlar. mecbur eczaneden 46 tlye alıyorum sorum şu bazen hiç midem bulantım bas ağrım olmazken bazen mide bulantısından yemek yiyemiyorum basım çok ağrıyor
Birde en ucuz hap hangisi kullanıp memnun kaldığınız var mi

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Burada iki önemli konu var.
1-bahsettiğin belirtiler, sorunlar o ilaçtan mı kaynaklı. İlaçların yan etkileri kılavuzunda nadir, sık çok sık şeklinde yazılır. Bahsettiğin sorunlar bu gruplarda var mı? Yani kısaca önce bu ilaç mı yapıyor emin olman gerek.
2-bu hap ya da alacağın başka ilaç içerik olarak sana uyuyor mu? Bunu da sırf bedava diye tercih etmek yerine doktorun önerdiğini kullanmakta fayda var.

Dilara

Uzman Üye
Ilacin sık görülen yan etkisi bunlar baş ağrısı ve mide bulantısı.
Geneli yapıyor bunu ama mesela bazen cok az oluyor midem bulantim bazen aşırı mide hapı vs atıyorum o da 1 saat etki ediyor.
ikincisi hap bedava yok artık ki sağlık ocağında da bana 3 farklı hap denetmisti ebem. en iyi bu geldi vücuduma o yüzden başlamışken aynı markaya devam etmek istedim pandemiden dolayı pahalı her gidişimde 2 4 tl arası koyuyorlar saçmalık resmen. eskiden 13 tl idi pandemi nedeni ile 3 defa aldım ilk aldigımda 40 tl idi sonra 43 oldu 4 gün önce gene aldım 46 idi

1gülşah

Üye
devamlı kulanıldıgında yan etkilerine marus kala bilirsiniz ve dogum konturol hapları saglıga ve tekrar gebeliye engel oldunu araştırdım bi doktora görünmenizi tavsiye ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...