Doğum sonrasi sırt ağrısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

egemm

Aktif Üye
Merhaha anneler, 11 aylık oğlum var sezeryan doğum yaptım, doğumdan sonra çok sırt ağrısı kas ağrıları yaşıyorum hala da devam ediyor, normal mi acaba? Sezeryanin verdiği etki mi yoksa sürekli bebekle ilgilenmenin verdiği yorgunluğun etkisi mi anlayamadım 🙄

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Merhaba, doğumdan sonra özellikle sezaryene bağlı ağrılar görülebilir tabi ki. Ancak sizin durumunuzu tespit etmek yine size düşecektir. Çünkü henüz 11 aylık bebeğiniz çok yorucu olmasa yaramazlık yapmasa da sizi illa ki yoracaktır. Arada dinlendiğinizde ya da sabah uyanırken de bu ağrılarınız devam ediyor mu yoksa bir süre dinlenince ağrılarda kesiliyor mu? Eğer ağrılarınız kesiliyor ve çok yorulduğunuzda ortaya çıkıyorsa bebeğe bağlayabilirsiniz. Ama şiddetli ve sürekli devam eden ağrılarsa başka nedeni olabilir. Doğrudan sezeryana bağlı demekte yanlış olur.
Not: bu ağrılarınızı dindirmek için ağrı kesici, kas gevşetici gibi ilaçlar tercih ederken dikkat ediniz. Eğer emziriyorsanız özellikle durumu göz önüne alınız.

egemm

Aktif Üye
Genelde dinlenince geçiyor gibi ama sürekli yaşıyorum, hastaneye de gittim fakat bisy çıkmadı , sürekli yorgun ve bitkin hissetmeme sebep oluyor , kas gevşetici de kullandım çare olmadı malesef 😏

asyam

Aktif Üye
sezaryandan sonra sirt agrisi yasaniliyor genelde heralde, cunku bu durumdan sikayetci olanlari cok duydum, dikkat etmek gerekiyor, bide emzirirken falan egiliyoruz daha cok agri yapiyor

egemm

Aktif Üye
Evet çok fazla ağrı oluştu bende bu yüzden geçmek bilmedi bir türlü 🙄

asyam

Aktif Üye
ben normal dogum yapmistim, sirt agrisi sikintim olmadi, normal dogumdada olabiliyormua

egemm

Aktif Üye
Artık doğumdan mi yoksa sürekli eğil kalk ondan mı yada yataktan mi bir türlü çözemedim :) yatağı değiştirecm son çare :)

egemm

Aktif Üye
Bu hafta almayı düşünüyoruz bakalm inşallah ondandır da rahat ederim artıkk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...