Doğuma Giderken Gerekli Hastane Çantası İçerikleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Doğumu yaklaşan anneler tatlı bir heyecan yaşarken doğuma hazırlanmaya başlarlar. Hastaneye doğuma giderken önemli görülen ve doğumdan sonra size çok fayda sağlayacak bir kaç malzemeyi doğum çantasına koyarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Yaklaşık doğum yapma tarihinizi bilseniz de yine de erkenden hazırlamanızda ve elinizin altında tutmanızda fayda var. Çok gereksiz şeylere kaçmadan mutlaka olması gereken malzemeleri koymanız daha uygun olacaktır.

İnstagram'da anneler için faydalı paylaşımlar yapan @birannebirmeyra isimli deneyimli annenin paylaştığı ve kendi tecrübeleriyle oluşturduğu doğum çantası listesi aşağıdaki şekildedir. Bu listeye kendiniz de ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Ama en çok hayatınızı kolaylaştıracak malzemeler bunlardır.
Öyle ki zorunlu olan şeyler mutlaka hastane çıkışı çantanızda olsun. Özellikle bebek ve annenin sağlığı için mutlaka hazırlamayı unutmayınız.

Anne İçin Gerekli MazlemelerBebek İçin
Anne İçin
Pijama takımı,
Sabahlık,
Çorap,
İç çamaşırı,
Emzirme aleti,
lohusa pedi,
Balmumu göğüs kalkanı,
Silikon göğüs ucu,
Göğüs ucu kremi (lansinoh)
Diş fırçası ve macunu,
Şampuan,
Terlik,
Süt çayı,
Kağıt havlu peçete,
Toka,
Bebek bezi (yeni doğan)
Islak mendil,
Emzik ve biberon,
Burun aspiratörü,
Pişik Kremi,
Puset
Ağız mendili,
çorap,
gömlekli zıbın,
kısa kolu zıbın,
3lü zıbın takımı,
Müslin örtü
10lu hastane çıkışı
kalın battaniye
beyaz tulum (fotoğraf çekimi için)

Moderatörün son düzenlenenleri:

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Merhaba size bişe sormak istiyorum süt cayını merak etimde nedir o
Bende doğum yaptim 8 aylik oğlum var ama hic duyamdim süt cayını , emziren bir anneyim acba süte'de faydası varmı süt artıcı özelği filann varmı varsa bende kullanmak istiyorum .😊😊

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Süt çayı süt arttırıcı çay. Çeşitli bitkilerden yapılmış olan takviye niteliğinde bir çaydır. Bir çok bebek mağazasında mevcut.

Mehtap61

Yeni Üye
Hastane çıkışınız ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Ve bol bol bez alın çok lazım oluyo hem anneye hem bebeğe

Brown

Yeni Üye
Ben kendime 2 takım aldım sadece yanıma bebeğe bir çanta hazırladım bol bol bez zıbın çok önemli.5-6 takım kıyafet ve battaniye en önemlisi

Aslinaz

Aktif Üye
Ben bebegin cantasini herseyini ozellikle bezini bol koymustum cantaya kendime sadece 2 pijama takimi ve terlik ve hastane cikisinda giymek icin rahat giysi almistim yanima

ozlemm

Aktif Üye
ben oğluma 2 adet hastane çıkışı almıştım 2 side kirlenmişti altına çişini yaptığından dolayı keske daha fazla alsam demiştim

Ozge567

Aktif Üye
Bebeğime 3 takım 4 battaniye almıstım bezini kendime iki takım aldım yetmedi bi sabahlık ceketi almıstım cok işe yaradı .

Gulsen

Aktif Üye
Çok fazla bavul hazırlamadım evim hastaneye yakındı. çok bavula gerek yok diye düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...