Ebeveynler Çocuklar İçin Cep Telefonu Almalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konuda bir kaç farklı görüş vardır. Çocuklarına cep telefonu almanın onlara yanlış sinyaller gönderdiğini düşünen ebeveynler var . Bir çocuğu aşırı harcama ve şımartmanın bir durumu olduğunu düşünüyorlar. Sonra cep telefonlarının beyin tümörleri de dahil olmak üzere sağlık sorunlarına neden olduğuna inananlar var .

Bazı ebeveynler, bir cep telefonunun, numaraları ezberlemeleri veya kendileri için bir şeyler hatırlamaları gerekmediği için, bir kişinin yeteneğini ve hafızasını azalttığını söyler. İstatistiksel olarak, söz konusu kişilerin cep telefonlarına sahip olup olmadıklarını veya çalışan ebeveynlerin, çocuklarını büyükanne , büyükbaba , teyzeler ve hemşirelerden oluşan bir ekip olmadan büyütmeye çalışıp çalışmadıklarını bilmek ilginç olacaktır .

Kimi zaman da evde rahat etmek için çocukla ilgilenmek yerine ya da bir işi yapmak için oyuncak göreviyle verdiğiniz cep telefonları ona yapılacak ciddi bir kötülüktür. Henüz bu yaşlarda böylesine tehlikeli bir aleti verip çizgi film ve diğer videolar, oyunlar ile vakit geçirmelerini sağlamak onun gelişimini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu konuda hepimiz çok muzdarip olsak bile bir çoğumuz aynı hatayı yapmaktayız.

cocuklar-telefon.jpg

Çocuğa Cep Telefonu Vermenin Faydaları

Gerçek şu ki, çalışan bir annenin çocuğuyla her an iletişime geçebileceğini bilmesi bazen ve bazı durumlarda çok yardımcı olur . Geç saatlere kadar çalışmanız gereken ve çocuğunuzu nerede olursa olsun arayarak ona talimat veya bilgi vermeniz gereken zamanlar vardır. Çocuğunuzun evde olmadığı bir durumda olduysanız ve normal olarak döndüğü zamanı geçmişse, çocuğunuzla birlikte bir cep telefonunun paha biçilmez olabileceği durumlar olduğunu anlayacaksınız. Dolayısıyla bu sorunun cevabı koşullarınıza bağlı olacaktır.

Bir Çocuk Neden Cep Telefonuna İhtiyaç Duyar?

Çocuğunuzun bir cep telefonuna ihtiyacı olup olmadığını belirleyen ana faktörler şunlardır - siz işteyken ona kim bakıyor? Sorumlu, tamamen güvenilir ve çocuğunuzun iyiliğiyle ilgilenen biriyse, onsuz da yapabilirsiniz. Çocuğunuz kendi başına mı yoksa yanında bakıcısı olmadan derslere mi gidiyor? Varsa, telefonu olması uygun olacaktır. Artık iletişimin önemi tartışmasız bir gerçektir. Çocukların da sürekli okulda, dershanede, sporda, dışarıda olması gerektiği zamanlarda aradaki iletişimi şüphesiz ki cep telefonu sağlayacaktır. Eskiden saatlerce eve uğramadan geçirilen zamanlarda dahi bu kadar endişe edilmezken şimdi bir saat haber alınamaması durumunda anne babalarda endişeler başlar. Bunda tabi ki gelişen sosyolojik yapımız son derece etkilidir. Artık dışarısı bu masum çocuklar için o kadar da güvenilir değildir. Kaldı ki yetişkinlerin bile yeterince güvende olmadığı sokaklar ebeveynlerin en çok endişe ettiği konudur.

Çocuğa Cep Telefonu Vermenin Dezavantajları

Bugün cep telefonlarının kendi dezavantajları olduğunu unutmamalısınız. Çocuğunuz telefonda dedikodu yapmak veya mesajlaşmak için çok fazla zaman harcayabilir. Cep telefonlarında gidip gelen çok fazla uygunsuz içerik var. Biri ayrıca cep telefonundan arayanlardan adil bir pay alır. Çocuğunuz bir cep telefonunu kaybedebilir. Maliyet bir yana, tüm mesajları, resimleri ve arkadaş çevresi onu bulan herkes tarafından kullanılabilir. Çocuğunuz için bir tane alıp almayacağınıza karar vermeden önce bu tür artıları ve eksileri tartmanız gerekir. Zaten beyni uyaran onlarca zararlı unsur varken bir de bunun meşgul etmesi onun daha pasif çalışmasına yol açabilir. Unutmamak gerekir ki sadece amacı için kullanılan her şey faydalı iken, amacının dışına çıkan her şey zarar sağlayabilir.
cocuk-telefon.jpg

Bu ipuçlarını izleyin ve bunun çocuğunuzun bir cep telefonuna ihtiyacı olup olmadığına karar vermenin daha iyi bir yolu olduğunu göreceksiniz. Yukarıdaki faktörlere dayanarak, çocuğunuz için, onu cep telefonlarının tehditlerinden uzak tutacak temel özelliklere sahip temel bir telefon modeli de seçebilirsiniz. Bunu iletişim amacıyla kullanmak ve güvenlik tedbiri olarak desteklemek iyi bir nedendir. Aksine sadece sosyal ve statü güdülerden dolayı tercih etmek ona vereceğiniz kötü bir destek olur. Dolayısıyla çocuk gelişimi konusunda böylesi önemli bir detayı göz ardı etmemekte fayda var.

Aynur

Yeni Üye
Vallahi benim babam liseye giderken almıştı kızım 4 yaşında eline tel vermemeye çalışıyorum ama zaman degişiyor nereye kadar direnirim hiç bilmiyorum

Manolya

Yeni Üye
Benimkilere vermek istemiyorum ama önüne geçemiyorumda keşke başta vermeseydim şimdi çok pişmanım verilmemeli bence

Son düzenleme:

Kübra ince

Yeni Üye
Mumkun mertebe verilmemeli benim kizim 1 bucuk.yasinda telefona merakli.komsuya filan gidince cocuklarin elinde gordukce hosuna gidiyor mumkun oldugunca vermiyorum hatta babasiyla bu konuda atisiyorum

Kübra ince

Yeni Üye
Katiliyorum zaten yas ilerleyince buyuyunce telefonsuz bir yasam olmayacak o yuzden simdi ne kadar az sure ellerinde olursa o kadar iyidir

asyam

Aktif Üye
Her ne kadar vermek istemesekde bizim elimizde, arkadaslarinin elinde gorup hevesleniyorlar, bizler telefonla bu kadar ic iceyken cocuklarimizi uzak tutmamiz imkansiz gibi gorunuyor.. ben ortaokula gidecegi zaman almayi dusunuyorum, cunku okuldayken disardayken irtibat kurmam lazim,.ortalik kotu, yoksa nasil haberdar olucam merak ederiz.illaki almak gerekiyor bu devirde

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Mumkun mertebe verilmemeli benim kizim 1 bucuk.yasinda telefona merakli.komsuya filan gidince cocuklarin elinde gordukce hosuna gidiyor mumkun oldugunca vermiyorum hatta babasiyla bu konuda atisiyorum
Bende vermemeye özen gösteriyorum. Ama başka çocuklardan etkileniyor. 8 yaşında hala kontrollü izletiyorum.

Canlarım❤️

Aktif Üye
Benimde lisede olmuştu ama şuan her çocukta var hemen hemen değişiyor biz ne kadar kıstlayıp vermesekte bir şekil koparamıyoruz

busra

Aktif Üye
Benimde babam orta Okul sondq almıştı şuan herkes alıyor sanırım 🥳çok sağlıklı değil diye düşünüyorum lise de falan alınmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...