Emziğin Ağız ve Diş Yapısına Zararı Varmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hiraveymen

Aktif Üye
Benim kızım iki buçuk yaşında ve hala emzik emiyor. Ne yaptıysam emziği bıraktıramıyorum. Emziğin diş ve çene yapısını zamanla bozduğunu duydum. Bir zararı var mıdır fazla emzik emmesinin. Bu yaşlarda hala emzik emmesi normal mi peki. Ayrıca özellikle nasıl emziği bıraktırabilirim. Kendisi bırakacak gibi durmuyor çünkü.

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Evet vardır, özellikle yanlış emzik kullanımı son derece tehlikeli bir durum. Ağız yapısına uygun özellikle uygun yaş için uygun emzik kullanılmalı. Sadece diş değil damak yapısına da etki ederek konuşma bozukluğuna dahi yol açabilir.

Dilara

Uzman Üye
Evet var ama çok fazla emerse geceden geceye ya sa uyumadan uyumaya emerse sıkıntı olmuyor

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Benim oğlumda öyle bi alışmış ki onsuz uyumuyor ağzından alınca da uyanıyor çok pişmanım emziğe alıştırdığıma

Ozge567

Aktif Üye
Emziksiz cok zor bence emzige alışmayan bebegin uyuması çok zor oluyor
Benim kızım almadı emziği acıkınca uyanır emer kendisi uyur ayagımda sallamam gündüz uykusunu ona göre ayarladım yeni doğdunda aynı saatte uyandırdım hep yatma saatindede ona bi sıralamaya göre ışıkları kapadım uyudu öylece bazen sorun oluyo ama şükür iyi oldu biraz dişden oda

Emzigi ne kadar kullandığına baglı çok kullanan agzından hiç çıkarmayan çocuklarda zamanla sıkıntı oluyo azaltmaya çalışmak en dogrusu

D

Durudamla

Ziyaretçi
2 yaşına kadar zararı yok diye biliyorum ama sizin geçmiş 2 yaşı bıraktırmaya çalışsanız iyi olur tabi biraz zorlu bi süreç olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...