Emzirmeden Önce Göğüsleriniz Yara Olmasin Diye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozge567

Aktif Üye
Basta hamilelikten sonra ilk emmeden sonra ucu doğru vermediğiniz yanlış emzirmekten kaynaklandığı için bi süre sonra yara oluyor. Hatta kanamaya başlıyor bu süreçte acılı ve zahmetli bi şekil bebeğinizi emzirmeye başlıyorsunuz bende bu süreçte lansino unu baby kremini kullandım ama sadece yumuşattı. Fayda etmedi en iyi fito yara kremi iyi geldi lansinoyu silmeden emzirebiliyosunuz uni babyide fitoyu kullanırken ise yıkadıktan sonra emzirebiliyosunuz. zeytinyagi yumusatiyor, sizlamayi birazda olsa azaltiyo 3ay suruyo iyileşmesi maalesef hamile iken yada bebeği emzirmeden görüşü yumuşatıp emzirmek çok önemli.

Aslında bebek doğmadan önce göğse sürülen kremler var.Sanirsam K vitamini idi. Bu krem göğsün bebekti emzirdiginizde incelerek kanamasını engelliyor ve bebek dogdugunda cok rahat ediyorsunuz. Zor bir durum çok acı veriyor her emzirmede annenin canından can gidiyor

Adileanne

Üye
Hanımlar biraz eski usul gelebilir ama ben annemin bir taktiğini yapıyordum 3 çocuğumdada hiç yaşamadım ilk doğduğundan itibaren emzirme den 5 dk önce göğsümdeki sütü biraz sıkarak gögüs ücümü nemlendiriyordum hemde sağlıklı bir dezenfekte bunun sebebi ise gögüs te biriken sütün ilk akan kısmı yağlıdır ve yumuşatır çatlaması önler tavsiye ederim

Obelyag

Üye
Benim ilk kızım da göğsüm yara olduğu için emziremedim sonra mastit olmuştum hiç unutmam. Göğüs kendi sütünüz ile nemlenebilir en kolayı bu. Ama onun haricinde göğüs kremleri işe yarıyor birde doğumdan 20 gün öncesinden krem kullanmaya başlanırsa emzirme süreci daha rahat oluyor

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Bende lanolin göğüs ucu kremini kullandım birde emzirdikten sonra sütümü sürüyordum iyi geliyordu

Aslinaz

Aktif Üye
Benim bebeğim dogru sekilde emse bile gogus uçlarım yara olurdu lansinoh marka gogus ucu kremi var bitkisel benim aninda gecirmisti sonra tekrarlamasin diye her emzirmeden sonr hametan diye bi krem surerdim ben ve emzirme donemin boylece cok rahat gecti

Sinsirella

Üye
Ben hamileyken 6. Ayimda hametan kullanmaya başladım goguslerime hemsire tavsiyesi ile doguma kadar.
Dogumdan sonra hic bir yaram ve aci olmadi. Tavsiye ederim bebek bekleyen annelere.

ozlemm

Aktif Üye
Hanımlar biraz eski usul gelebilir ama ben annemin bir taktiğini yapıyordum 3 çocuğumdada hiç yaşamadım ilk doğduğundan itibaren emzirme den 5 dk önce göğsümdeki sütü biraz sıkarak gögüs ücümü nemlendiriyordum hemde sağlıklı bir dezenfekte bunun sebebi ise gögüs te biriken sütün ilk akan kısmı yağlıdır ve yumuşatır çatlaması önler tavsiye ederim
bende aynı şekilde yaptım Anne taktikleri her zaman tutuyor demekki :)

bLeckTea

Aktif Üye
goguslerinize muhakkak ozellikle ilk zamanlar gogus ucu kremi kullanin kizlar o gogus ucu yaralari kdr zor birsey yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...