Engelleyen Erkek Psikolojisi Nasıldır?

İçindekiler

Engelleyen Erkek Psikolojisi Nasıldır?

Kadın Erkek ilişkilerinde en çok yaşanan ve merak edilen engelleyen erkek psikolojisi hakkında bilgi vermeye çalışacağız. İletişim araçları yaygınlaştıkça ve iletişim daha hızlı yapılmaya başlandıkça daha çok şey konuşup tartışma olanağı doğdu. Bu kimi zaman “ki genellikle olması gereken de bu” daha verimli ve kaliteli muhabbet etme olanağı sağlarken, kimi zaman da istenmeyen tartışmalara yol açabiliyor. Aklınıza gelebilecek herhangi bir iletişim platformu kimi zaman bir mesaj verme yöntemi haline gelebiliyor. Bunlardan en kolayı da karşı tarafı engellemektir. Bu sayede karşı tarafa her hangi bir şekilde iletşim kurmanın imkansız olduğu anlamına gelir.

Bir Erkek Neden Engeller?

Bu açıkçası açık ve nettir. Konuşmak istemediği için engeller. Genellikle ağır bir tartışmadan sonra ki psikolojisi bir süre konuşmadan sessiz kalmak ister. Bu engelleme geçici de olabilir, kalıcı bir şekilde asla konuşmamakta olabilir. Genel olarak rahatsız edilmemek olarak tanımlayabiliriz. Bunun sonucunda da kafasını toplamak, kendi kendine düşünmek isteyebilir. Konu neden buralara geldi analiz edip, sakin kafa ile yorumlamak ister. Bunun sonucu yaşadığınız duruma göre engeli kaldırma da olabilir ya da tamamen konuşmayı kesmek, iletişimi koparmakta olabilir. Dolayısı ile karşınızdaki erkeğin yaklaşımını en iyi yine siz tahmin edebilirsiniz.

Engelleyen Erkek Sevmiyor mudur?

Açıkçası böyle bir yargıda bulunmak yanlış olabilir. Tabi insan sevmediği birisi ile konuşmak istemeyebilir. Ama asıl olan o engellemenin sebebini tespit ederek konunun sevgi eksikliğinden mi kaynaklı olduğunu anlamak gerek. Çoğu erkek sevmediği, konuşmadığı birini engelleyerek konuşmak istemez. Bu gayet insancıl bir yaklaşımdır. Hatta öyle ki bazen engelleme bir tartışmayı sonlandırıp iki tarafın da daha sağlıklı düşünmesine yardımcı olabilir. Yani sadece sevmediği için engellemez, bir süre tartışmalardan uzak durmak için de yapabilir.

Engelleyen Erkek Geri Döner mi?

Eğer bunu yapan kişi tamamen unutmak, artık konuşmamak için bu eylemi gerçekleştirmişse geri dönmesi konusunda bir şey söylemek yanlış olur. Ne zaman engeli kaldırır, geri döner mi zamana bırakmakta fayda var. Çünkü anladığımız kadarıyla sizin başınıza benzer bir durum gelmiş ve ne yapacağınızdan emin değilsiniz. Açıkçası elinizden de bir şey gelmediğini düşünüyorum. Çünkü bir çok platformdan özellikle Whatsapp, Facebook, Messenger, İnstagram kanallardan ve geri kalan her yerden engelleyen erkek engellediği zaman pek yapabilecek alternatif seçenek kalmıyor.

Erkek Arkadaşım Beni Engelledi, Ne Yapmalıyım?

Eğer başınıza buna benzer bir durum geldiyse işiniz zor demektir. Çünkü engelleyen erkek psikolojisi ne zaman düzelir kestirmek gerçekten zordur. Size düşen bu bozulan psikolojiyi düzeltmek için adımlar atmalı. Eğer varsa bir hatanız telefi etmeye çalışabilirsiniz. Arkadaşlarınız aracılığıyla durumu ona iletip derdinizi anlatabilirsiniz. Gerçekten onunla konuşmak istediğinizi ve ona olan ilgi ve alakanızı göstererek eskisi gibi olabilirsiniz.

Bu konuya benzer şekilde merak edebileceğiniz ve size faydası da olabilecek aşağıdaki yazıyı okumanızda fayda görüyoruz. Çünkü benzer bir durum ve sonuç taşıyan o konuda da atılabilecek adımlar ve alınabilecek cevaplar benzerdir.

Engelleyen Erkek Ne Zaman Engeli Kaldırır?

Bu soruya net bir cevap vermeden önce engelleyen erkeğin, engelleme sebebini net olarak anlayabilmek lazım. Özellikle sinirlenip engelleyen erkek, bir kavga ya da ayrılık sebebiyle engellemişse muhtemelen sinirinin yatışması ardından birkaç hafta içerisinde engeli kaldıracaktır. Ancak karşılıklı anlaşma ile bitirilmiş bir ilişkide bir erkeğin engelleme sebebi çok büyük ihtimalle sosyal medya hesaplarında karşısına çıkıp size maruz kalma oranını düşürmek istemesi olabilir. Burada eğer bahsi geçen kişi, biten ilişkinin travmasını atlatmak ve yeniden hayatına odaklanmak istiyorsa bu engelin hiç açılmamasına sebep olabilir. Yani özetlemek gerekirse sinirle atılan engeller çok daha hızlı kaldırılırken, sakin sakin atılan engeller çok daha uzun süreli olacaktır.

Özetle,
Öyle ya da böyle bir sebeple erkek arkadaşınınız, eşiniz ya da nişanlınız tarafından engellendiyseniz öncelikle sorunun nedenini anlamaya çalışmalı, eğer tarafların birbirlerine biraz zaman vermeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız bir süre iletişimi kesmeli ve taraflara durumu değerlendirebilmek adına yalnız kalma fırsatı vermeyi denemelisiniz. Engelleyen erkek psikolojisini anlamak için öncelikle bu durumun neden yaşandığı sorusuna cevap aramalısınız. Sonuçta tıpkı kadınlar gibi erkekler de özellikle romantik ilişkilerinde oldukça duygusal davranabiliyorlar. Bu durumun kontrolden çıktığı dönemlerde, kıskançlık, öfke ya da sadece yalnız kalmak için bile sizi engellemiş olabilir karşınızdaki erkek. Duruma bu şekilde yaklaştığınız taktirde, engellemenin yalnızca nefret ya da ayrılık sebepli olamayacağını daha iyi anlamış ve karşısınızdaki insanla empati yapabilme şansı yakalamış olacaksınız.

Whatsapp'ten Engelleyen Erkek

WhatsApp veya diğer sosyal medya platformlarının kullanımı, insanların iletişim ve bağlantılarını kolaylaştırdığı gibi, aynı zamanda kişiler arasındaki iletişim ve bağlantıların zorluklarını da ortaya çıkarabilir. WhatsApp veya diğer sosyal medya platformlarını engellemek, kişinin kendine güvensiz hissetmesi, kontrol etmeye çalışması veya iletişimde sıkıntılar yaşaması gibi nedenlerle yapılabilir.

Kendine güvensiz hisseden erkekler, iletişim kurdukları kişilerin ne düşündüklerini veya ne hissettiklerini merak edebilirler. Bu nedenle, onlarla iletişim kurdukları kişilerin WhatsApp veya diğer sosyal medya platformlarını engellemek, onların ne düşündüklerini veya ne hissettiklerini öğrenmek için bir yol olarak görülebilir.

Kontrol etmeye çalışan erkekler, iletişim kurdukları kişilerle olan bağlarını veya ilişkilerini sıkı sıkıya kontrol etmek isteyebilirler. Bu nedenle, onlarla iletişim kurdukları kişilerin WhatsApp veya diğer sosyal medya platformlarını engellemek, onların ne yaptıklarını veya neyle ilgilendiklerini öğrenmek için bir yol olarak görülebilir.

Iletişimde sıkıntılar yaşayan erkekler, iletişim kurdukları kişilerle olan bağlarını veya ilişkilerini sürdüremekte zorluk çekebilirler. Bu nedenle, onlarla iletişim kurdukları kişilerin WhatsApp veya diğer sosyal medya platformlarını engellemek, onların iletişim kurmasını veya ilişkiyi sürdürmesini engellemek için bir yol olarak görülebilir.

Son olarak, bazı erkekler de kendilerine verilen değerin az olduğunu düşünerek başkalarının onlarla iletişim kurmasını engelleyebilir. Bu durumda, kişi kendine güvensiz veya değersiz hissetmektedir.

Instagram ve Sosyal Medya'dan Engelleyen Erkek Psikolojisi Nasıldır?

Instagram ve diğer sosyal medya platformlarını engellemek, erkeklerin psikolojisi için aynı nedenlerle yapılabilir. Kendine güvensiz hisseden erkekler, iletişim kurdukları kişilerin ne düşündüklerini veya ne hissettiklerini merak edebilirler. Bu nedenle, onlarla iletişim kurdukları kişilerin Instagram veya diğer sosyal medya platformlarını engellemek, onların ne düşündüklerini veya ne hissettiklerini öğrenmek için bir yol olarak görülebilir.

Kontrol etmeye çalışan erkekler, iletişim kurdukları kişilerle olan bağlarını veya ilişkilerini sıkı sıkıya kontrol etmek isteyebilirler. Bu nedenle, onlarla iletişim kurdukları kişilerin Instagram veya diğer sosyal medya platformlarını engellemek, onların ne yaptıklarını veya neyle ilgilendiklerini öğrenmek için bir yol olarak görülebilir.

Iletişimde sıkıntılar yaşayan erkekler, iletişim kurdukları kişilerle olan bağlarını veya ilişkilerini sürdüremekte zorluk çekebilirler. Bu nedenle, onlarla iletişim kurdukları kişilerin Instagram veya diğer sosyal medya platformlarını engellemek, onların iletişim kurmasını veya ilişkiyi sürdürmesini engellemek için bir yol olarak görülebilir.

Ayrıca, erkeklerin kendilerine verilen değerin az olduğunu düşünmesi ve başkalarının onlarla iletişim kurmasını engellemek için sosyal medya platformlarını kullanması da mümkündür. Bu durumda, kişi kendine güvensiz veya değersiz hissetmektedir.

Son olarak, erkeklerin nedeni ne olursa olsun sosyal medya platformlarını engellemek, kişinin iletişim problemleri yaşadığını veya kişinin kendine güvensiz hissettiğini gösterebilir.
Engelleyen erkek psikolojisi daha iyi anlamak ve farklı örnekler üzerinden fikir çıkarımı yapabilmek adına konumuzun tartışma bölümündeki kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• engelleyen erkek psikolojisi nasıldır.png
    engelleyen erkek psikolojisi nasıldır.png
    647.2 KB · Görüntüleme: 2,910
Moderatörün son düzenlenenleri:
D

Demet

Ziyaretçi
Onları anlamak için gerçekten uzmanlık gerekiyor! Ortada neden yokken neden böyle yaparlar ki :rolleyes:

H

Hacer Kaya

Ziyaretçi
Herkes kadınları anlamak zordur der ama asıl erkekleri anlamak daha zor. Ne yaptıkları belli değil. Bi iyi bi kötüler

A

Ayşe Nur

Ziyaretçi
Bence engelleyen erkek sevmiyor demektir konuşmak istemiyor demektir başka ne anlamı olacak ki

alihan

Yeni Üye
Öncelikle erkeklerin de psikolejisi olduğunu hatırladığınız için teşekkür ederim. Zira gerçekten seven erkek sevdiği kadına karşı duygu ve düşünceye sahip olması gayet doğaldır. Ona sadece bir eşya ya da obje olarak, elde edilecek bir şeymiş gibi bakmaz.
Evet doğru, engelleyen erkek sevmiyor demek değildir. Psikolejisi vardır ve onu üzmüşsünüzdür. Durumun çözülmeyeceğini bildiği için o tartışmayı sonlandırmak ister ve engeller. Eğer bi hatanız varsa ve inadına o engelledi diye daha da o hatanın üstüne giderek "kıskandırıcam" "pişman edicem" gibi bi gayeniz amacınız varsa bunun sonucu onu tamamen kaybetmektir. Her erkek bağırarak kızarak sorunu çözemez çünkü bunun fayda sağlamayacağını hatta sinirden kendini kaybedeceğini bilir. Duygularına, düşüncelerine saygı göstermeyip üstüne gitmeniz onun için saygısızlık, hakarettir.

Tekrardan bu gibi hassas konulardan bahsettiğiniz için teşekkür ederim. Teşekkür etmek için kayıt oldum umarım erkekler hakkında bilinen bazı yanlışları anlatmaya devam edersiniz.

C

CansuCan

Ziyaretçi
Peki aramayan erkek nasıl aratılır ne yapmak lazım. Engellemiş her yerden ulaşamıyorum bir şeyler yapmam lazım

B

Buket By

Ziyaretçi
biz erkek arkadaşımla ayrıldık hatta ciddi kavga ettik. Ama baktım hala engellememiş beni hiç bir yerden? Acaba hala erkekler neden whatsapptan engellemez yoksa benden bir mesaj mı bekliyor ya da hala umudu mu var

B

Büşra

Ziyaretçi
Başından geçen bir olayı anlatayım. Erkek arkadaşımla tartıştık tabi bana göre ben ona göre de o haklıydı. Aslında basit bir sebepti ama olay biraz büyüdü öyle ki ayrılma aşamasına geldik. Sonra nedenini bilmiyorum beni engellediğini fark ettim oysa ben sadece aramız açık bir kaç güne toparlarız diye düşünüyordum ama sanki o hemen engelleyerek kurtulmak istemişti. Engellediği için nedenini soramadım bu kadar mı bıktım diye ama ne olduysa olmuştu. Bende bunu benimle konuşmak istemiyor ve bir bahane arıyormuş diye düşündüm. Bilmiyorum haklı mıyım yoksa onun başka düşüncesi mi var artık bilemiyorum

Ecece

Aktif Üye
Hiç iyi düşünceler taşımıyorlar. hele ki sinirlenip engelleyen erkek daha muallak. ne yapacağı belli olmaz. geri dönüşü de şüpheli bence. Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak konudan neler çıkıyor

A

Aylin

Ziyaretçi
Peki sadece instagramdan engelleyen erkek neden yapar bunu? Yani başak yerlerden engellememiş ama sadece oradan