Fitilin Bebeklere Ne Gibi Zararları Vardır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hiraveymen

Aktif Üye
Bebekler kaka yapamadığında veya aşırı ateş olduğunda doktorlar fitil veriyor genelde. Ben fitilin zararlı olduğunu duymuştum. Bebekler ve çocuklar için fitilin ne gibi zararları var sizce? Yani bir problem olsa doktorlar yazmaz diye düşünüyorum ama çokta iyi bulmuyorum. Fitil yerine alternatif nasıl bebeği rahatlatabiliriz bu konuda. İlaçlardan mümkün derece uzak durmaya çalışıyoruz.

Dilara

Uzman Üye
Ben çocuklarım kabız olduğunda zeytinyağı içiriyorum hemen yapıyorlar kakalarını fitilli sürekli kullanmıyoruz ama sürekli kullanırsan zararı elbette ki vardır
Benim 4 yaşında kızım var çok sık hasta oluyor ve hastalığı öyle böyle değil her ay antibiyotik kullanıyoruz doğal olarak hiçbir şey asla geçirmedi geçirmeyi bırak faydası bile dokunmadı ben de o dertten muzdaribim arkadaşlarım çocuklarına bağışıklık güçlendirici doğal şuruplar içiriyorlar ben de kullanmayı düşünüyorum faydasını bayağı görmüşler

Lovemam

Yeni Üye
8 aylık kızıma 2 kere oda çok zorlandım kullandım sizede tavsiyem kullanmayın ağrı kesici olarak calpololabilir birde kabız olunca birde danone yedirmeyi denermişsiniz bizde etki ediyo başka zaman vermiyorum

• Beğen
Reactions: SEA

Dilara

Uzman Üye
Ben fitil almıyorum hiç çok az ve küçük sabun kesiyorum kocakarı usulü 🤣 hemen yapıyor sabun da çıkıyor kalmıyor orada hiç bir zararı olmadi şimdiye kadar

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Ben fitil almıyorum hiç çok az ve küçük sabun kesiyorum kocakarı usulü 🤣 hemen yapıyor sabun da çıkıyor kalmıyor orada hiç bir zararı olmadi şimdiye kadar
Benim oğlumda çok kabızdı bende senin gibi sabun bıraktım. Ama oğlumun poposunda çatlak oluştu. Ve daha kötü oldu korkudan yapmıyordu. Bence en iyisi doktorların verdiği ilaçları yada fitili kullanmak. Koca karı lafları boş bence keşke sabunu hiç bırakmasayďım.

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Benim oğlumda çok kabızdı bende senin gibi sabun bıraktım. Ama oğlumun poposunda çatlak oluştu. Ve daha kötü oldu korkudan yapmıyordu. Bence en iyisi doktorların verdiği ilaçları yada fitili kullanmak. Koca karı lafları boş bence keşke sabunu hiç bırakmasayďım.

Burcuk

Üye
Sabun tehlikeli olabilir bence zeytinyağıns kulak çöpünü batırıp poposunu uyardılar oğlumun kendim gördüm şok oldum o an yaptı kakasını hem yağ sıvı olduğundan kalıntı riskli yok hem kalsada en fazla içeriyi yumuşatır ama çok yapmamak lazım hiç birisini bebeklerin bağırsakları gelişecek daha böyle kalacak değil kendileri yapabilmeli bunlar

• Beğen
Reactions: SEA
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...