Folik Asit Hamile Kalmayı Kolaylaştırır mı?

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Merak edilen bir konu olan folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı? Çünkü gördüğümüz kadarıyla hamile kalmak isteyenlere ya da hamile kadınların bir çoğuna folik asit kullanımı önerilmektedir. Peki içerği bakımından acaba nasıl bir faydası var da herkes tarafından konuşuluyor veya kullanılıyor da fayda sağlıyor? Birçok kadın için vaz geçilmez olan folik asit için biraz bilgi verelim. Gerçekten de hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

İçeriğine baktığımız zaman folik asit yani folat, kaba tabirle B vitamini türlerinden birisidir. Vücudumuz için gerekli ve önemli vitaminler arasındadır. Çoğu kadında folik eksikliği görülür. Özellikle hamile kaldıktan sonra bu daha fazla görülmeye başlar. Bu nedenle gebelik süresince daha fazla kullanılması önerilir. Hatta hamile kalmadan önce kullanılması yönünde de görüşler mevcuttur.

Sonuç olarak folik asit tek başına hamile kalmanız için bir etken değildir. Sadece bu yöndeki eksikliğinizi gidermek için kullanılabilen bir üründür. Yani hamile kalamayan birisi sırf bunu kullanarak hamile kalamaz. Ama hamilelik döneminizde hem sizin folik asit ihtiyacınızı karşılaması için hem de bebeğin tutunmasına yardımcı olur. Tabi bunun kullanılması kesin bir karar içermez. Doktorunuzun ihtiyaç gördüğü durumlarda kullanılması daha uygundur. Eğer bu yönde eksikliğiniz veya başka bir sorununuz yoksa kullanılması icap etmez. Dilerseniz diğer birkaç hızlı soruda yanıtlarınıza cevap bulmaya çalışalım.

Folik asit yumurtlamayı arttır mı?

Doğrudan yumurtlamayı etkilemese de düzenli yumurtlamaya yardımcı olabilir. Hiçbir faydası yoktur yerine kısmen katkısı vardır diyebiliriz.

Kilo aldırır mı?

Bu yönde bir araştırmaya denk gelmesekte folat eksikliği kilo düzeninizi bozabilir. Eksikliği kilo kaybına neden olabilirken, bunu kullanmak kilonuza katkı yapabilir.

Ne zaman kullanmaya başlanmalı?

Hamile kalmadan önce kullanılması önerilir. Ayrıca varsa riskli gebelik süresi boyunca da kullanmanız tavsiye edilir. Genel olarak 4-8 hafta önce ve hamileliğin 10-12 hafta boyunca kullanılması önerilir.

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Folik Asit, hamilelik döneminde sık kullanılan bir ilaçtır. Şahsen benim gördüğüm hemen her hamile kullanmıştır.

En İyi Cevap

Manolya

Yeni Üye
Bende kullandım hamile kalamıyodum tabi yanında başka ilaçlarda kullandım çok şükür bebeğim oldu hamileliktede kullandım hiç bi yan etkisi yok aksine çok faydalı bebek için

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Bu vücutta eksik olan folik asitin tamamlanması için kullanılan bir takviyedir. Özellikle bebekte oluşacak omurilik açıklığının önüne geçilmesini hedefler