Gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar

• Konuyu başlatan Havvagül
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 15
  • Görüntüleme 506
H

Havvagül

Ziyaretçi
Belki aranızda başına gelen vardır diye gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar varsa görüşlerini paylaşabilir mi? Çünkü hamileyken triod sorunu herkes yaşayabiliyor. Hamilelikle birlikte başlayıp sürekli yükselme gösterdi. Buna göre dahiliyeye görünmek gerek sanırım. Triod için orası mı bakıyor.

Ayrıca bu durumu yaşayıp etkilerini gören var mı? TSH değerini nasıl yorumlamak, ne yapmak gerekir?

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Gebelikte tsh yüksekliği bu dönemde görülebilen bir durumdur. Bunu doğrudan hamileliğe bağlamamak gerek. Zaten kan tahliliyle çıktığından doktorunuzun da size yönlendirme yapmış olması gerekiyor.

Kadın doğum doktoru fark etse de bunun için dahiliyeye yönlendirecektir. Çünkü triod ve guatr doğrudan iç hastalıkları ile ilgili bir konudur. Detaylı incelenmesi ve yorumlaması da dahiliye uzmanı insiyatifindedir.

Hamilelikte tsh yüksekliği hakkında ve diğer tüm sorular ve konularda detaylı bilgi için https://www.anneolmak.com/hamilelik/ bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Leman

Üye
Herhalde herkeste görülmüştür triod sorunu. Ama ilerlemesi durumunda anne ve bebeğe zarar verebilir diye okumuştum.

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Gebelik başlı başına zor bir de başka sıkıntılar eşlik edince daha zor. Yaşayanlara geçmiş olsun

canancan

Uzman Üye
ben böyle triod sorunu yaşamadım daha doğrusu ölçüm yapılmadı belki vardı ama haberim yoktu