Gebelikte Ultrason Sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hamilelikte mecburen de olsa ultrasona sıklıkla giriliyor kontrol amaçlı. Çoğu doktor kontrolünde ve bilgsinde olsa da ben zararlı olduğunu düşünüyorum, ne sıklıkla ultrasona girilmeli, çok sık girmenin bebeğe zararı olur mu?

Mehtap61

Yeni Üye
Bebeğimi görmek beni mutlu ediyodu o yüzden ayda bir kontrole gidiyodum :) son aylarda da 15 günde bir gidiyordum

Aslinaz

Aktif Üye
Hamilelikte mecburen de olsa ultrasona sıklıkla giriliyor kontrol amaçlı. Çoğu doktor kontrolünde ve bilgsinde olsa da ben zararlı olduğunu düşünüyorum, ne sıklıkla ultrasona girilmeli, çok sık girmenin bebeğe zararı olur mu?

Ben bunu hamileligimde doktoruma sorduğumda telefondaki radyasyonun ultrason cihazindaki x isinindan daha zararlı olduğunu söylemişti yani çok sık ultrasonun hic bi sakıncası olmadığını söylemişti doktorum.

ozlemm

Aktif Üye
ayda bir mutlaka bebeğin gelişimi için gidilmesi gerekiyor diye düşünüyorum

deniz1987

Üye
benim doktorum da aynı şekilde telefondaki radyasyon kadar zararlı olmadığını söylemişti. radyasyon almasın diye ultrasona girmeyip, sonra allah korusun bir sıkıntı olursa farkedilmemesi daha kötü olur bence

Ozge567

Aktif Üye
Ben ilk zamanlar aydan aya gittim son zamanlar haftadan haftaya düştü bir sıkıntıda olmadı sükür

Sedaca

Aktif Üye
Bebeğe ses dalgalarıyla ulaşılıyor elbetteki ufak tefek zararları olabilir ama çok büyük sorunlar yaratmaz benim bebeğim 41 haftalık doğdu ve riskli gebelikti o yüzden tsh yüksek çıktı Dr muz Gebeliğin Son haftasında çok yoğun cihazlara girdiğiniz için yüksek çıkabiliyor zamanla düşecektir dedi gerçekten de düştü şu an 5.5 aylık hiç bir sorun yok çok şükür

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...