Gebelikten Önce Folik Asit ve Vitamin

Zelissdebana

Yeni Üye
Gebelikten önce folik asit ve vitamin takviyesi alan var mı? Ne gibi faydasını gördünüz ve özellikle kullanmak zorunlu mu bunu. Sanki herkes kullanıyor gibi bu ikisini. Aynı şekilde faydası gibi zararı da var mı folik asit kullananlar bilgi verirse iyi olur. Vitamin olarak ne gibi vitaminler tercih ettiniz.

Dilara

Uzman Üye
Ben gebelikten önce değil hamile iken kullandım doktor yazdı öyle aldım vitaminleri her gün düzenli kullandım canım

Sedaca

Aktif Üye
Hem bebeğin yutunmasını destekler hem omurga gelişimine katkıda bulunur hemde otizm riskini en aza indirir planlı gebeliklerde üç ay öncesinde başlanır 12. Haftaya kadar kullanılması önerilir.

Aysima12

Uzman Üye
Folik asit beyin gelişimi için etkili bebeklerin A vitamini de kemikleri gözlerinin sağlığı için etkili yani kullanmak çok etkilidir.

Ecmel42

Yeni Üye
Gebelikten önce folik asit ve vitamin takviyesi alan var mı? Ne gibi faydasını gördünüz ve özellikle kullanmak zorunlu mu bunu. Sanki herkes kullanıyor gibi bu ikisini. Aynı şekilde faydası gibi zararı da var mı folik asit kullananlar bilgi verirse iyi olur. Vitamin olarak ne gibi vitaminler tercih ettiniz.
Genel olarak folik asit,d vitamini , magnezyum, çok önemli diye duydum çünkü sağlıklı yumurta ve sonrası için