Hamilelikte Şeker Yüklemesi ve Önemi

Asel kuşumm❤️

Uzman Üye
Bir çok kişi hamilelikte şeker yüklemesi yaptırıyor. Hamilelikte yapılan şeker yüklemesini ben yaptırmadım. Daha sonradan şekerin çıktığı ve bu sebeple mecburen yaptırmalı mıyım. Gebelikte şeker yüklemesi neden yapılır ki. Yapılmasının ya da yapılmamasının bana ya da bebeğe bir zararı olur mu? Şeker yüklemesi neden ve ne zaman yapılır? Şeker yüklemesi yaptıranlar sonuçlarını paylaşabilir mi?
Ben yaptırmadım tercih meselesi

YASEL

Aktif Üye
Bir çok kişi hamilelikte şeker yüklemesi yaptırıyor. Hamilelikte yapılan şeker yüklemesini ben yaptırmadım. Daha sonradan şekerin çıktığı ve bu sebeple mecburen yaptırmalı mıyım. Gebelikte şeker yüklemesi neden yapılır ki. Yapılmasının ya da yapılmamasının bana ya da bebeğe bir zararı olur mu? Şeker yüklemesi neden ve ne zaman yapılır? Şeker yüklemesi yaptıranlar sonuçlarını paylaşabilir mi?
Doktorlar şeker yüklemesi yapmamızı istiyorlar fakat ben yaptırmadım gerekli duymadım iki çocuğumda da aynı şekilde yaptırmadım hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür tabii tansiyon şeker gibi farklı hastalıkları olan varsa yaptırmalı gerekir diye düşünüyorum

Baharyn

Uzman Üye
Bende yaptırdım şeker yüklemesi yüksek çıktı dahiliyeye gittim 1 hafta takip edildi şeker filan yokmuş bazende boşa uğraştırıyor insanı yanlış çıkıyor

Mieyar

Uzman Üye
Ben 3 gebeliğimde de yaptırmadım canan Karatay sürekli yaptırmayın çok zararlı diyor