Hibiskür Çayı Nasıl Kullanılır

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Hibiskür çayı, kilo vermek amacıyla tercih edilen, aynı zamanda bir çok faydasının olduğu düşünülen hibisküs çiçeğinden elde edilen bir tür bitki çayıdır. Bitkilerin ve bitkisel ürünlerin başta zayıflamada ve sağlıklı yaşamada çok önemli yer tuttuğunu biliyoruz. Bunlardan birisi olan hibiskür hakkında bilgi vermeye ve nasıl kullanılır anlatmaya çalışacağız. Tabi aynı zamanda da hibiskus çayı kullananların yorumları ve görüşlerine de başvuracağız.

Hibiskür çayı başta sindirimi hızlandırıp, hızlı yağ yakmanıza yardımcı olabilen bir ürün olarak bilinir. Özellikle metabolizmanızın çalışmasını hızlandırarak bu işlemleri daha hızlı yapmanıza yardımcı olacaktır. Her ne kadar test edilmese de daha az yemenize imkan verip daha az kalori almanızı sağlayacaktır. Temel amacın kilo vermek olduğunu düşünürsek az kalori almak en önemli kilo verme kuralı olarak söylesek yanlış olmaz herhalde.

hibisküs

Hibiskür nasıl kullanılır?​

Hibiskür, sabahları aç karnına içilerek kullanılır. Bilmiyorum ne kadar doğru ama bu tür ürünler genelde aç karnına tüketilmesi önerilir. Oysa çoğu ilaç dahi genellikle tok karnına verilirken bu kısıma anlam veremiyorum. Sanırım aç karnına içip, arkasına daha az yemek yemek için bu şekilde tavsiye ediliyor. Hazırlaması için bir kaç ip ucu vermek gerekirse; Kaynatılmış suyun içine hibiskus bitkisini ilave edip çay demler gibi demlemeniz yeterli olacaktır. Kimisi süzerek tercih ederken doğrudan süzmeden de içilebilir. Bu tür ürünler bünyeye göre değişken etkiler yaratabileceği için günde 2 defadan fazla tüketilmemesini hatırlatmak isterim. Ölçü vermek gerkirse günde 2 fincan.

hibiskür
Nerden Satın Almalı?

Açıkçası kısa bir araştırma yaptığımız zaman bir çok satıcının olması, farklı farklı kanallarda satışa sunulması bizi şaşırttı. O kadar çok fazla satıcı var ki hangisinin orjinal olduğu, nerden satın alınması gerektiği ve özellikle hibiskür fiyatı hakkında net bilgi toplama şansı elde edemedik. Yine de siz siz olun eczanelerden sağlık bakanlığı onaylı ürünleri tercih edin. Hatta doğrudan doktorunuzla, diyetisyeninizle görüşerek fayda ya da zararları konusunda danışıp bilgi almak sağlığınız için çok önemlidir. Yine de faydalı olması açısından daha önce kullananların hibiskür yorumlarını okuyarak ön bilgi alabilirsiniz.

❌ Burada yazılanlar bir doktor, diyetisyen ya da sağlık danışmanı tarafından yazılmamıştır. Kişisel yorumdur, bilgi vermesi içindir.

Ecece

Aktif Üye
Hep kilo vermek üzerine çaylar var. Birazda kilo almak için kür ya da çay filan olsa. Demekki kilo vermek daha zor sanırım :)

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
O kadar çok zayıflama formülü var ama deneyip kilo veren az kişi gördüm şahsen :))

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Acil hibiskür kullananlar cevap versin işe yarıyor mu eşime yapacağım kilo versin diye 😂

Hep kilo vermek üzerine çaylar var. Birazda kilo almak için kür ya da çay filan olsa. Demekki kilo vermek daha zor sanırım :)
Alamayan için kilo alımı vermeyen için kilo verimi 🙈
Ilk defa duyuyorum ve denemek lazım kesinlikle
Ben çok severek içiyorum
Var mı bir etki kullananlar yazabilir mi
Ben kullanıyorum ama kollestrol düşürmek için
Acil hibiskür kullananlar cevap versin işe yarıyor mu eşime yapacağım kilo versin diye 😂
Kilo verimi olmadı bende ☺️
O kadar çok zayıflama formülü var ama deneyip kilo veren az kişi gördüm şahsen :))
Bencede 🙈