Hırçın Çocuğumuza Nasıl Eğitim Vermeliyiz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozge567

Aktif Üye
Açıkcası bu durum her anne babayı yoran bi süreç bol bol konusarak bunu neden yaptığını sorarak bu durumu aşma sansımız var.Çocugumuz ilgi isteği için hırçınlıkla anlatmaya çalışıyo kendini peki durumu nasıl aşabiliriz başka öneriniz var mı?

ozlemm

Aktif Üye
Bizimki kardeşini kıskandığında çok hırçınlaşıyor.Bir de fazla şımartıldığı için ilk torun olmasından kaynaklı her istediğini almadığımda..Neyse ki biraz biraz azaltıyoruz.

deniz1987

Üye
bence anne ve babaın hırçın olmadığından emin olmalıyız önce :) çocuklarınız sizin aynanızdır

Ozge567

Aktif Üye
bence anne ve babaın hırçın olmadığından emin olmalıyız önce :) çocuklarınız sizin aynanızdır
Açıkcası benden degil babanın geni gećmiş ufaklığa Ağlama huyu yoktur .Yapmadığım zama ya yere yatar küser yada masaya eliyle vurup kafa tutar bağırır Cevab verir anlaşırmasada güzelce anlatırım ama 1.5 yaşında iyice hırçınlaşmasın diye ne yapabilirm

Sedaca

Aktif Üye
Çocuğunuzun hırçınlığını çözmenin tek yolu onu dinlemek muhakkak her konuştuğunda gözlerinin içine bakarak ve hatta diz çökerek aynı göz hizasında konuşarak yapabilirsiniz bunu bir çocuk kendini doğru ifade edemediğini ve umursanmadığını hissederse eğer hırçınlaşır yalnızlaşır onun değerli olduğunu hissettirmelisiniz ve tıpkı yetişkin bir bireyler konuşurken gösterdiğiniz özeni göstermelisiniz unutmayın onlarda birer birey ve sizin konuşma şekliniz onun temeli

Adileanne

Üye
Benim 1.5 yaşındaki oğlumda hırçın baya hemde canım ben birşey farrk ettim son 1 haftadır bağırıp hırçınlaştığı zaman önce 3 4 dk seslenmeden dinliyorum sonra sarılıp başını göğsüme yaslayıp başını okşuyorum inanırmısın o saniye hırçınlık tan asiliğinden eser kalmıyor daha tam çözemedim ama sanki sevilmek güvende hissetmek istiyor gibi

Ozge567

Aktif Üye
Birinci inatlaşmak yok lütfen ikinci dinleyin ve anlamaya çalışın
İnatlaşmıyorum ki sinir var .Huysuz normalde evi dagıtsın yada heryere birseyler sürsün ses etmem temizlerim .Sürekli konuşurum sarılırım.Ama benden kaynaklı değil evde bağırma dahi olmaz.Her dedinide uygulamam .Sanırım babanın geninden çocukken eşimdede varmış.

Badeomer

Yeni Üye
Bizde de malesef durumlar kötü. kızım 8 yasında ama malesef sorunu çözemiyoruz. bizi kendi yaşında gibi görüyor. umursamaz davranıyor. ilgisi dağınık. nasıl çözüm bulucaz bilemiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...