Hırçın Çocuk Yapısı ve Davranışları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burcin19

Yeni Üye
Merhaba 4 yaşında bir oğlum var ama çok hırçın. Özellikle de son 1 ayda bu davranışları daha da arttı. Üstüne durmayayım diyorum ama.. Nasıl yapacağım bu yaşlarda normal mi acaba bu şekilde davranışlar. Kendim nasıl bu davranışlarını çözebilirim? Ya da bir uzmandan destek almalı mıyım çocuk gelişimi için?

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Bu yaşlarda bu tür davranışlar normaldir. Bu yaşlar çocuk gelişimi için bir çok davranışının oturduğu, ilerleyen dönemleri etkilediği davranışları kazandığı zamandır. Ona aykırı davranarak kendi istediğinizi yaptırmanız biraz zor olabilir. Daha doğru iletişim kurarak dediğiniz gibi daha uzman destek alarak yapabilirsiniz. Emir ederek değil de iletişim kurarak çözmeye çalışmanız daha doğru olur.

hiraveymen

Aktif Üye
evet çok normal bi yaşta bi şekilde davranması çünkü artık herşeyin net bir şekilde farkında olduğundan dediklerini istediklerini yaptırmak çabasıda eklenir o yuzden sabretmek lazım benim oğlumda öyleydi şimdi dokuz yaşında ve sus pus

Ecece

Aktif Üye
Çocuk işte onu hırçınınlık olarak görmemek gerek. Gerçi tam olarak neler yaşıyorsunuz bilemeyiz ama çocuk işte :)

Dilara

Uzman Üye
Bu yaşlarda normal canım benim 5 yaşında kızım var zaman zaman o bile hircinlasiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...