Bu konuda herkes muzdarip malesef. Sadece çocuklarımızın değil kendi gelişimimizden dahi alı konulduk. Ancak biz neyse de çocukların en verimli gelişme ve öğrenme çağında her şeyden soyut kalması daha zor bir durum. Tabi ki elimiz boş beklemek yerine onlara kendimiz de destek olmalıyız.
Bu konuda yapılabilecek şeyler sınırlı olsa da evde çeşitli etkinlikler üretebiliriz. Sizinkiler 37aylık olarak biraz küçük bence. Henüz 3 yaşında ana okulu için erken biliyorum. Daha çok kreşler olabilir. Oralarda da genelde oyunlarla geçer zaman.
Kreş hakkında şu yazıyı okuyabilirsiniz.
Sizin yapabileceklerinize gelirsek. Elbette bu eğitim setleri fayda sağlayacaktır. Ancak çocukların düzeyini anlamak ve ona göre seçenekler sunmak bir uzmanın yardımıyla olabilir. Yine de siz kendiniz üreteceğiniz oyun ve konuşma ağırlıklı çözümler üretebilirsiniz. Onları katılıma teşvik edecek, kendileri keşfedip bir araya getirecek seçenekler fayda sağlayacaktır. Burada amaç onların beyin gelişimlerine destek olmak ve yaratıcılık kazandırmak. Sadece bu yaşta değil ilerleyen yaşlarda dahi yapılabilecekleri önceki bir konuda tartışmıştık, bakabilirsiniz. Eğitim gibi önemli konuda da bizlere bu süreçte çok fazla iş düşüyor. Elimizden geldiğinin fazlasını yapacağız mecbur.