İlişkiden Sonra Hamile Kalmamak İçin Ne Yapılmalı

• Konuyu başlatan Anne
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 20
  • Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
İlişkiden sonra hamile kalmamak için çeşitli yöntemler olduğunu biliyoruz. Bunları genel olarak doğum kontrol yöntemleri diyoruz. Hele ki artık çocuk istemeyen veya hamile kalmaktan çekinenler çeşitli yollara başvurarak bu durumu atlatabilir. Bu nedenle bir çok korunma yöntemi arasından uygun olanı tercih etmeniz gerekir. Ancak bazı durumlar var ki beklenmedik şekilde gelişen ilişki sonrasında hızlıca müdahale etmek gerekir. Bu gibi durumlarda da ilişkiden sonra hamile kalmamak için ne yapmalı bilgi vermeye çalışalım.

Yapılabilecek en hızlı yöntem ertesi gün hapı kullanmaktır. İlişkiden hemen sonra veya ilaca göre genellikle 12-24 saat içerisinde kullanabileceğiniz bu hap ile hamile kalmanızı engelleyecektir. Ertesi gün hapı denilen ve yumurtaların döllenmesini engelleyen bu hapa bir çok eczaneden kolayca ulaşılabilir.
Bunun yanı sıra ilişkiden sonra endişe yaşamamak için sprial yöntemi ile de ister öncesinde takarak, isterseniz hemen sonra spiral taktırarak gebe kalmayı önleyebilirsiniz. Bu yöntemeler her ne kadar hızlı çözüm gibi görünse de asla yüzde yüz bir korunma yöntemi değildir. Bu nedenledir ki dikkat etmenizde fayda var.

Bunlardan çok daha önemli ve dikkatli korunma yöntemleri olduğunu hatırlatmak isterim. Ya da siz hamile kalmaya karar verene kadar aylık, üç aylık iğneler gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Eğer korumasız ilişki yaşamak istiyorsanız geri çekilme yöntemi de bir seçenektir. Ancak bu iyi bir korunma yöntemi olmadığını hatırlatmak isterim. Bu nedenle ilişkiden sonra hamile kalmamak için partnerinizin korunması daha sağlıklı bir yöntemdir.

Eymen

Yeni Üye
Aslında göreceli bi kavram ve tercih meselesi tamamen çünkü erkeğin korunmasıninda bi garantisi yok aslında

Dilara

Uzman Üye
Eskiden korunma yöntemleri yokken kadınlar ilişkiden önce limon sürerlermiş vajinalarına o asit olduğu için spermi öldürürmüş bir araştır istersen

bLeckTea

Aktif Üye
en vuzel yontem erkeğin korunmasi
geri cekilme yontemi saglikli degildir risk orani yuksektir
bayan korunacaksa ya ilac yada aylik igneler kullanabilir doktor kontrolu altinda

Aycangngn

Yeni Üye
Benim tavsiyem ilişki sonrası hemen lavaboya git idrarini yapmasan bile oturur pozisyondan olduğun için içinde bir sey varsa bile akar ve ilişki sonrası hemen ayağa kalk

Ozlem3525

Yeni Üye
Ben çok cabuk hamile kalıyorum ilk kızımdan sonra hem eşim hem ben cok dıkkat etmeme rağmen 2. Kızım oldu ve sprel taktırdım bende. Hap kullanımına karşıyım çünkü kullananlardan cok duydum hormonları bozabiliyormuş

Dilara

Uzman Üye
Ben çok cabuk hamile kalıyorum ilk kızımdan sonra hem eşim hem ben cok dıkkat etmeme rağmen 2. Kızım oldu ve sprel taktırdım bende. Hap kullanımına karşıyım çünkü kullananlardan cok duydum hormonları bozabiliyormuş
Hap kullanmak kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişiyor ben 5 senedir kullanıyorum iki çocuğum var çok şükür ikiside isteyerek oldu ablam 8 sene kullandı ne kilo aldı ne tüylenme yaptı bende aksine kilo almak istiorum ama alamıyorum hapın cinsine kalitesinden bile fark ediyor hapı düzenli kullanırsan hiç bir sıkıntı olmaz

Ben üç yıldır evliyim sadece 10 ay düzenli adet oldum diğer günlerim hamilelik ile geçti. Hap kullanıyordum korumadi. Şimdi bebeğim 55 günlük doktor kırkim çıktıktan iki gün sonra üç aylık iğne önerdi vuruldum inşallah ise yarar
Hap kullanmak kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişiyor ben 5 senedir kullanıyorum iki çocuğum var çok şükür ikiside isteyerek oldu ablam 8 sene kullandı ne kilo aldı ne tüylenme yaptı bende aksine kilo almak istiorum ama alamıyorum hapın cinsine kalitesinden bile fark ediyor hapı düzenli kullanırsan hiç bir sıkıntı olmaz
Hapimi düzenli kullandım ama ikinci Bebeğimi abisi Alti aylıkken hamile kaldım
Aslında göreceli bi kavram ve tercih meselesi tamamen çünkü erkeğin korunmasıninda bi garantisi yok aslında
Ben erkek korunmasında kisirlastirma yapıyorlar die biliyorum yanlış mı tabi prezervatif var ama onu da her erkek sevmiyor yani en azından benim kocam sevmiyor
Ben erkek korunmasında kisirlastirma yapıyorlar die biliyorum yanlış mı tabi prezervatif var ama onu da her erkek sevmiyor yani en azından benim kocam sevmiyor

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...