Kadın Doğum Uzmanı: Sorularınızı Cevaplıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım. Etrafta çok fazla bilgi kirliliği mevcut ve bu duruma az da olsa bir son vermek istedim. Şimdilik gebeliğinizle alakalı soruları yanıtlayacağım. İlerleyen dönemlerde konu konu gitmeyi düşünüyorum, şimdiden iyi günler.

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Hocam hoşgeldiniz size birşeyler sormak istiyorum doğum döneminde ve sonrasında çok zorlandım özellikle kilo alma konusunda problemlerim var. Troit sorunum vardı gebelikte. Şuan oğlum 1 yaşında hala kilo alamıyorum. Doktora da hiç gidemedim. Sizce ikinci çocuk için ne önerirsiniz bu konuda?

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
Normal doğum sonrası hiçbir adet olma belirtim yok normalmi

Emziriyor musunuz? Emzirmek oksitosin ve prolaktin hormonunu salgılıyor, prolaktin hormonu ise regl olmayı geciktirir. Emzirmiyorsanız cinsel ilişki esnasında korunuyor musunuz? Bazı gebeler tekrardan hamile kalabiliyor ve regl olamamalarını normal sanıyor.Cevabınıza göre tekrardan sizi bilgilendireceğim.
Hocam hoşgeldiniz size birşeyler sormak istiyorum doğum döneminde ve sonrasında çok zorlandım özellikle kilo alma konusunda problemlerim var. Troit sorunum vardı gebelikte. Şuan oğlum 1 yaşında hala kilo alamıyorum. Doktora da hiç gidemedim. Sizce ikinci çocuk için ne önerirsiniz bu konuda?
Sevgili hanımefendi, tiroid problemleriniz varsa öncelikle tiroid hormonunuzun ya hızlı ya da çok yavaş çalışmasından kaynaklı kilo sorunu yaşıyor olabilirsiniz.Tiroidli gebelerimiz genelde riskli gebelikler sınıflandırmasına giriyor, bence bu problem için önce bir uzman doktorla görüşün, ardından gebeliği planlayın.1 yaşında oğlunuz varsa normal ya da sezaryen doğumlarda rahmin kendini toparlaması için kesinlikle doğumdan 3 yıl sonra yeni bir gebelik planmanızı öneriyorum.fakat mutlaka gebelik öncesinde bir uzmana tiroid probleminizi gösterin gerek görülürse de diyetisyenden destek alın derim :)

Masal

Yeni Üye
Merhaba hocam ben son adet tarihime göre 10 haftalık hamileyim fakat bebegimin kalp atışı yok ultrasyonda 6 buçuk haftalık görünüyor bi kaç doktora gittim biri kürtaj olunması gerektigini söyledi biri beklememi gelişimine bakalım dedi küçük olabilir sizin fikriniz nedir bu durumda

• Beğen
Reactions: SEA

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
Merhaba hocam ben son adet tarihime göre 10 haftalık hamileyim fakat bebegimin kalp atışı yok ultrasyonda 6 buçuk haftalık görünüyor bi kaç doktora gittim biri kürtaj olunması gerektigini söyledi biri beklememi gelişimine bakalım dedi küçük olabilir sizin fikriniz nedir bu durumda
Normalde 6. Haftadan itibaren kalp atışı duyulmalıdır.Ultrason ve son adet tarihiniz kıyaslandığında ikisi arasında bazen hafta farkı ortaya çıkıyor.Bu gayet normaldir doktorlar ultrasonla gördüklerini baz alırlar, kalp atışının duyulmamasına gelince kalp atışı duyulmuyorsan genelde bazı doktorlar küretajı önerir bazıları da tam emin olmak için bekler.Fakat bazen beklemek anneye de zarar verebiliyor.Doktorunuzu iyi seçin buna göre karar verin derim.

Masal

Yeni Üye
Sagolun hocam dediklerinizi dikkate alacam
Anneye ne gibi zararlar verebilir hocam şuan iyim agrım sızım yada kanamam yok

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
Sagolun hocam dediklerinizi dikkate alacam
Anneye ne gibi zararlar verebilir hocam şuan iyim agrım sızım yada kanamam yok
Yani eğer içeride bir bebek değil de kese varsa sana sancı ağrı enfeksiyon yapıp seni içten zehirleyebilir tabiri caizse, kanama yapabilir, septik şoka neden olabilir, yumurtalıklarına rahmine bile zarar verebilir.iyice güzel ve güvendiğiniz bir doktora tekrar muayene olun muhtemelen 12. Haftaya kadar ilk trimester yani ilk 3 ay bitecek.o zamana kadar da kalp atısı olmazsa ki hangi doktor size ne zamana kadar bekleyeceğinizi söylemesine ragmen çözüm bulamazsa kalp atışı olmazsa küretaj yapılabilir.

• Beğen
Reactions: SEA

Tubaomer

Üye
Merhaba hocam ben 3 yıl olacak sezeryan ile doğum yaptım benim dikiş yerlerimde halen daha agri var ve ara sıra koku alıyorum ben bu normal mi acaba doğum dan sonra hiç doktora gitmedim ve 2. Çocuk için acaba erken mi ya da zamanı mı diye düşünüyorm sizin öneriniz nedir teşekür ederim şimdi den

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...