Kadın Doğum Uzmanı: Sorularınızı Cevaplıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
Merhaba öncelikle koku derken ne kastediyorsunuz?Hem koku hem de ağrı enfeksiyon belirtisi olabilir.2. Çocuktan önce bir uzmana görünüp normal bir muayene olun, genel olarak 3 yıl yeterli gözükse de rahminizin, yumurtalıklarınızın durumunu öğrenip sizi muayene eden doktordan öneri almanız daha mantıklı.Ben elimde bir tahlil veya görüntü olmadan yorum yapamam sadece tahminde bulunarak bir şeyler söyleyebilirim.En kısa zamanda doktora lütfe görünün kendi sağlığınız için, sağlıklı günler dilerim ❤️

Seval

Yeni Üye
Mehaba hocam ben 29 haftalık hamileyim karın ve kasıklarda çok ağrım oluyor oturup kalkmakda zorlanıyorum normalmi dir acaba

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
Mehaba hocam ben 29 haftalık hamileyim karın ve kasıklarda çok ağrım oluyor oturup kalkmakda zorlanıyorum normalmi dir acaba
Merhaba, gebelikte ilerleyen dönemlerde bebeğin ağırlığından dolayı bazen ağrılar artabiliyor.Oturuşunuz ve duruşunuzdan sonra ağrılar olabilir, ama kanama, idrar yaparken yanma vs durumları varsa doktorunuza görünmenizi dilerim :) geçmiş olsun

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Hocam size birşeyler sormak istiyorum hocam ilşki sırasında ağrım oluyor karnımda ve arka bölgemde 1 yaşına gircek oğlum normal doğum yaptım sizce normal mi birde normal günde çok akıntım var yeşil azda kokulu 😔 birde ilşki sırasında gaz gibi ses geliyor ben doğumda n sonra çok zorlandım dikişlerim düşmedi alındı bundan kaynaklı olabilirmi teşkkürler şimdiden❤❤

Son düzenleme:
Emziriyor musunuz? Emzirmek oksitosin ve prolaktin hormonunu salgılıyor, prolaktin hormonu ise regl olmayı geciktirir. Emzirmiyorsanız cinsel ilişki esnasında korunuyor musunuz? Bazı gebeler tekrardan hamile kalabiliyor ve regl olamamalarını normal sanıyor.Cevabınıza göre tekrardan sizi bilgilendireceğim.

Sevgili hanımefendi, tiroid problemleriniz varsa öncelikle tiroid hormonunuzun ya hızlı ya da çok yavaş çalışmasından kaynaklı kilo sorunu yaşıyor olabilirsiniz.Tiroidli gebelerimiz genelde riskli gebelikler sınıflandırmasına giriyor, bence bu problem için önce bir uzman doktorla görüşün, ardından gebeliği planlayın.1 yaşında oğlunuz varsa normal ya da sezaryen doğumlarda rahmin kendini toparlaması için kesinlikle doğumdan 3 yıl sonra yeni bir gebelik planmanızı öneriyorum.fakat mutlaka gebelik öncesinde bir uzmana tiroid probleminizi gösterin gerek görülürse de diyetisyenden destek alın derim :)
Evet emziriyorum o yüzden sanırım korunuyorumda

akusherka

Kadın Doğum Uzmanı
Evet emziriyorum o yüzden sanırım korunuyorumda
Emziriyorsanız regl olmanız bu yüzden gecikiyor olabilir, bu sağlıksız bir durum değil merak etmeyin.Hormon seviyeniz emzirdiğiniz için hem regli hem de cinsel ilişkide korunmayı baskılıyor :) fakat unutmayın emzirmek asla ama asla yüzde yüz şekilde korunma sağlamaz, korunmayı ihmal etmeyin.Sağlıklı günler dilerim :)

Dilara

Uzman Üye
Merhaba hocam ben doğum kontrol hapı ile korunuyorum 1 senedir.
Ve sigara kullanıyorum bacağımda ağrı var ve yeni kılcal damarlarım çıkmış hiç yoktu
Haptan çok memnunum ama bu gidişle mecbur bırakacağım yaşım daha 24 iki taneçocuğum var bir daha istemiyorum 35 yaşına girince tüplerimi baglatacağım neönerirsiniz bana

• Beğen
Reactions: SEA
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...