Kakasını tuvalete yapmak istemeyen çocuğa ne yapmalı?

• Konuyu başlatan Ayhan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 29
  • Görüntüleme 616
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Ayhan

Ziyaretçi
Oğlum kakasını tuvalette yapmak istemiyor bu durumda ne yapsam bir türlü alıştıramadım. bezine kendisi yapıyor ama ondan sonra söylüyor. dolayısıyla çok zorlanıyorum alıştırmaya. kakasını tuvalete yapmak istemeyen çocuğa nasıl yaptırabilirim, nasıl alıştırabilirim?

Ben oğlumu alıştırırken pedagog şunu söylemişti malum alıştırmak için ona güzel bir ortam hazırlayın sevdiği şeker olur yada severek yediği bir ürün olur banyo yada wc dışında odasında bile olabilir lazımlığı koyun yanın sevdiği şeyleri bir kabın içine koyun çocuk işlemi yaparsa alkışlayarak tebrik edip bir tane sevdiği şeyden ikram edin demişti be oğlumda çok etkili oldu ve 2 yaşında alıştırmıştım tuvalet eğimini vermeye biraz sabır gerekir böyle durumlar da olacaktır ne kadar sabırlı olursanız çok güzel sonuçlar alırsınız birde bir kaç kez yapmıyor yapamıyor demeyin siz kararlı olursanız ve bunu görürse çok güzel sonuçlar alırsınız kolaylıklar diliyorum

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Oğlum kakasını tuvalette yapmak istemiyor bu durumda ne yapsam bir türlü alıştıramadım. bezine kendisi yapıyor ama ondan sonra söylüyor. dolayısıyla çok zorlanıyorum alıştırmaya. kakasını tuvalete yapmak istemeyen çocuğa nasıl yaptırabilirim, nasıl alıştırabilirim?
Merhaba. Çocuğunuz ne kadarlık?

Ayse korkmaz

Yeni Üye
Bazı cocuklarda bu buyuk bir korku oglum da yasadım cok zor bir donem en son acile gotrmek zorunda kaldım yapmıyordu tutuyordu lama yaptılar eve verdiler sabırla anlatarak odullendırerek yaptırdım bir yaptı ve devamı geldi cok sukur ama her cocuk farklıdır

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Bazı cocuklarda bu buyuk bir korku oglum da yasadım cok zor bir donem en son acile gotrmek zorunda kaldım yapmıyordu tutuyordu lama yaptılar eve verdiler sabırla anlatarak odullendırerek yaptırdım bir yaptı ve devamı geldi cok sukur ama her cocuk farklıdır
Acaba neden öyle tutuyormuş? Acaba yaparsa canım acıyacak falan mı sanıyordu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...