kızım aşırı yaramaz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gülşah

Yeni Üye
mrb 8 yasinda bi kizim var. 10 cocuga bedel herseyi kirar doker yirtar atar bozar parcalar. hic susmaz, yerinde oturmaz bir seyi neden yapmamasi gerektigini trilyon kere soylesem yinede dinlemiyor. guzelliklede anlatsam kizarkta anlatsam cezada versem odulde koysam hic biri ise yaramiyor. maddi manevi coktum ne yapicam ben ne olur yardim edin

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Aslında herkesin çocuğu kendine biraz yaramaz gelir. Özellikle evde yani kendi oyun alanında bunları yapması normaldir bence. Ama bunun derecesi aşırı ise normal olmayabilir. Ev dışında, başkalarının yanında nasıl peki? Özellikle okulda ve arkadaşlarıyla.
8 yaşında çokta küçük sayılmaz altında neler olabileceğini siz daha iyi bilmelisiniz. Ne zamandan beridir böyle, hangi olaydan sonra böyle oldu vs biraz incelemeniz gerekirse destek almanız gerekebilir.

gülşah

Yeni Üye
Aslında herkesin çocuğu kendine biraz yaramaz gelir. Özellikle evde yani kendi oyun alanında bunları yapması normaldir bence. Ama bunun derecesi aşırı ise normal olmayabilir. Ev dışında, başkalarının yanında nasıl peki? Özellikle okulda ve arkadaşlarıyla.
8 yaşında çokta küçük sayılmaz altında neler olabileceğini siz daha iyi bilmelisiniz. Ne zamandan beridir böyle, hangi olaydan sonra böyle oldu vs biraz incelemeniz gerekirse destek almanız gerekebilir.
hep boyleydi ya okulda uslu okulu cok seviyor mesela eskiden durduk yere yabanci insanlari vururdu

Ecece

Aktif Üye
Sadece evde ise şımarıyordur. Ama her yerde hep böyle ise o şekilde öğrenmiştir, doğruyu o sanıyor olabilir bence zamana bırakmalı birazdaha büyüdükçe geçer umarım 8 yaşında da olsa size göte küçük malum

gülşah

Yeni Üye
Sadece evde ise şımarıyordur. Ama her yerde hep böyle ise o şekilde öğrenmiştir, doğruyu o sanıyor olabilir bence zamana bırakmalı birazdaha büyüdükçe geçer umarım 8 yaşında da olsa size göte küçük malum
her yerde boyle ama boyle yapmayi ogrenecegi kimse yok agrica yaptiklarinin yanlis oldugunu defalarca nedenleri ile anlatiyorum ama faydasiz gucum kalmadi

Aynur

Yeni Üye
Zamanla düzelecektir yigenimde öyleydi ama şimdi genç kız elinden her iş gelir maşsllah

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Ailede ya da çevresinde buna etki edebilecek davranışlar oldu mu. Siz sakinsiniz ama belki bunları öğrendiği buna tetikleyen bir sebep vardır?

çünkü daha önce anne baba davranışları konusunda bunu konuşmuştuk

Manolya

Yeni Üye
Canım şimdiki çocukların geneli öyle bendede iki tane var büyüğü 12 yaşında o bile beni delirtiyo kelin merhemi olsa başına sürermiş misali Allah kolaylık versin

yarenbakk

Yeni Üye
Bir uzmana danıştınız mı en doğru bilgiyi ve yönlendirmeyi o yapar çünkü bi kaç fikir vericektim ama yazarken acaba yanlış mı olıur diyip sildim oyüzden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...