Okul Sorunsalı Eba TV Uzaktan Eğitim vb.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sedaca

Aktif Üye
Hepimiz biliyoruz ki pandemi bir çok alanda olumsuzluklara yol açtı artılarını da yok sayamayız elbette ancak eksileri saymakla bitmiyor.. En uç nokta da malesef ki eğitim.... Gelelim asıl konumuza... Bu süreçte çocuklarımızla çok fazla vakit geçirme şansımız oldu, güldük eğlendik çeşitli etkinlikler aktiviteler yaptık oyunlar oynadık eğitici icerikler bulduk belki de hiç yapmadığımız kadar çok araştırma imkanımız da oldu. Bununla birlikte ne yazık ki çocuklarımızı zor adapte ettiğimiz okul düzeni de ne yazık ki yerlebir oldu.Tüm düzenleri ne yazık ki bozuldu... Okulların açılmasıyla çözüldü mü yoksa daha büyük bir kaos mu bekliyor bizi bu da bir muamma.Ogrencisi olanlar bilir neredeyse tüm gün canlı dersler,videolar,tvler çok zor bir süreçten gectik.İster istemez cocuklar ekran bağımlısı oldular hiç olmadıkları kadar ekranla temas kurdular vakit gecirdiler...Şuan bizden iyi biliyorlar teknolojiyi ☺️
Peki sizce bu süreçte yok olan düzeni nasıl tekrar yerine oturtabiliriz... Nasıl bir sistem kurmalıyız ki onlar hem derslerinden geri kalmasın eksiklerini kapatsın hem de ekrana bağlanmasın..Gelsin bakalım fikirler ❤️

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Burda kesinlikle en büyük yük aileye düşüyor. Okulda o baskı ve stres altında ne kadar iyi bir eğitim olabilir ki. Bence aile burada devreye girerek mutlaka çocuklara daha fazla ilgi gösterip daha çok yoğunlaşmalı. Yeri geldi mi bir öğretmen gibi sınıf düzeni oturtup hatta bir iki arkadaşıyla birlikte bireysel bir çalışma yapılabilir. O gün okulda öğrendiklerini ebada birlikte izleyerek akşam pekiştirip vermesi mantıklı olacaktır

Sedaca

Aktif Üye
Burda kesinlikle en büyük yük aileye düşüyor. Okulda o baskı ve stres altında ne kadar iyi bir eğitim olabilir ki. Bence aile burada devreye girerek mutlaka çocuklara daha fazla ilgi gösterip daha çok yoğunlaşmalı. Yeri geldi mi bir öğretmen gibi sınıf düzeni oturtup hatta bir iki arkadaşıyla birlikte bireysel bir çalışma yapılabilir. O gün okulda öğrendiklerini ebada birlikte izleyerek akşam pekiştirip vermesi mantıklı olacaktır
Kesinlikle katılıyorum.. her sınıf in yükü farklı ben de 2. Sınıf da var 4 sınıf da ve ikisinin yükü çok farklı 4 e giden kendi problemlerini kendi çözebilmeyi biliyor artık çok şükür ancak ikinci sınıf henüz oturmuş bir düzeni olamadan girdi bu sürece .. çok şükür ki okumayı öğrendikten sonra..

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Ekran konusunda da TV, telefon şuan ihtiyaç ama onları sadece bu dönemde değil her daim uzak tutmak gerekir. Çok fazla beyin körelten şeyler var artık. Bu neden faydasından çok zararlarını görmeye başladık. Şahsen korkuyorum tek başına çocuğa telefon vermeye. ne izleyecek, ne yapacak neyle karşılaşacak hiç belli değil. TV lerde eskisi kadar masum değil yetişkinlerin bile psikolojisini bozabilir artık

Sedaca

Aktif Üye
Ekran konusunda da TV, telefon şuan ihtiyaç ama onları sadece bu dönemde değil her daim uzak tutmak gerekir. Çok fazla beyin körelten şeyler var artık. Bu neden faydasından çok zararlarını görmeye başladık. Şahsen korkuyorum tek başına çocuğa telefon vermeye. ne izleyecek, ne yapacak neyle karşılaşacak hiç belli değil. TV lerde eskisi kadar masum değil yetişkinlerin bile psikolojisini bozabilir artık
Aynen öyle telefonun t sini gostermediğim cocuklarim tüm günü telefonda geçirmek zorunda ve tabi bizde onlarla birlikte

Bahar11

Yeni Üye
Benim küçük oğlum 5 e gidiyor önceden okulu cok severdi derslerde birincilikleri olurdu ama simdi okuldan soğudu resmen derslere zorla giriyor ödevleri nerdeyse hic yapmıyor.bende ne yapacağımı şaşırıyorum.rabbim yardimcimiz olsun cok zor bir süreçten geçiyoruz.insallah en kısa zamanda biter bu illet hastalık da eski gunlerimize geri doneriz

Manolya

Yeni Üye
Uzaktan eğitim hepimizi mahvetti sadece duam bir an önce bu hastalığın bitmesi eski hayatımıza geri dönmemiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...